
Les Glaneuses Rosé 2021
Vinfolket har talat... Les Glaneuses är fortfarande vår mest populära rosé och kommer troligen inte att bli omkörd inom en snar framtid!
Nu tillbaka i en ny årgång och med ny flaskdesign. Det närmaste du kommer Provence till ett så lågt pris.
Samma uppfriskande egenskaper. Samma elegans. Och samma milda, ljusa bärsmak. Det är svårt att smaka skillnaden mellan Les Glaneuses och några av de dyrare Provence-exemplen. Ett otroligt läckert '' mini-Provence ''!
Les Glaneuses är ofta slutsåld... Så var snabb om du vill njuta av denna vackra rosé i sommar! Ett mysigt glas på terrassen - och ett fantastiskt glas för alla tillfällen.
Njut av denna friska rosé som aperitif eller i ett mysigt glas, eller till skaldjur, sushi, sallader, fågel och färska ostar. Servera vid 8-10°C
Hur smakar Les Glaneuses Rosé 2021?
Ljust bärfärgad i glaset. Aromer av hallon, jordgubbar, nypon, lavendel och rabarber smälter samman med Herbes de Provence och en lätt touch av havsmineralitet. En fin och uppfriskande avslutning som lämnar en lätt bärsmak i munnen. Sedan en mild och lite krämig landning på tungan. Elegant och fint vin, en av danskarnas absoluta roséfavoriter som fortsätter att förföra människor och håller samma höga kvalitetsnivå år efter år! Otroligt värde för priset... Drick nu eller spara 2-3 år från skördeåret.
Les Glaneuses Rosé 2021 passar bra till...
Hur är Les Glaneuses Rosé 2021 framställt?
Les Glaneuses 2021 är gjort på 100% Cinsault från kustnära fält nära den franska Medelhavskusten. Cinsault är rosé-druvan över dem alla - känd för sina lätta, friska och aromatiska viner. Svala, fuktiga vindar från Pyrenéerna ger druvor som är fyllda med friskhet och finess.
Druvorna skördas under de svala kvälls- och natttimmarna, så att de behåller all sin ungdomliga fräschör på vägen till vingården. Musten jäser svalt för att bevara de flyktiga fruktsmakerna, medan tre månaders mognad på jästfällningen ger vinet en härligt mjuk konsistens.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll



















