
Lopez Cristobal Ribera del Duero La Linde 2021
Presenterar La Linde 2021... Vinnare av Spaniens mest historiska årliga blindprovning!
Varje år samlar Baco Awards mer än 50 professionella vindomare (sommelierer, vinkritiker, journalister, branschfolk och oenologer) för att välja ut Spaniens bästa viner från den nya årgången genom strikt kontrollerade blindprovningar.
Lopez Cristobals enkelvinsodlade Ribera del Duero imponerar på alla och envar som Spaniens bästa rött vin i årgång 2021 - och det dribblar också bort provningens ultimata ära, Premio Luis Hidalgo.
2021 är helt sublimt i Ribera del Duero, där årgången officiellt har tilldelats högsta möjliga klassificering.... Utmärkt. Under tiden, för bara två år sedan, utsågs Finca La Linde till Spaniens bästa Roble av Guía Vinos Gourmet och motsvarade den berömda QS Quinta Sardonia ...
Nu överträffar denna fantastiska Ribera del Duero sig själv och resten av Spaniens röda viner från 2021. Med upp till 15% alkohol och full kraft på den fatkryddade Tempranillo-frukten levererar Finca La Lindes nästan 30-åriga vinstockar ett förvånansvärt stort Ribera del Duero. Vi talar om lyxiga kryddor från franska och amerikanska barriques och massor av karaktär från dess kalkhaltiga terroir på hög höjd ... Njut!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, allt från grillen, tapas med serranoskinka och goda ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Lopez Cristobal Ribera del Duero La Linde 2021?
Mörkt lila vid hällning med en dramatisk svart kärna ... Nosen lovar mörk och intensiv Ribera del Duero med rekordbrytande aromer av nyplockade violer, saftiga smultron, lakrits, björnbär, svarta körsbär och läckra fatkryddade mörka plommon ... Vinet är mjukt och silkeslent på tungan, medan den rika, saftiga bärfrukten övertrumfas av matvänliga tanniner och utsökt vanilj, kaffe och choklad från nya franska fat ... Detta är imponerande unga Ribera del Duero när det är som mest utsökt och oemotståndligt! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Lopez Cristobal Ribera del Duero La Linde 2021 passar bra till...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rötter tillbaka till 1930‑talet, när familjen Lopez började odla druvor på egna marker. 1982 förändrades förutsättningarna i Ribera del Duero, när området efter tusentals år av vindruvsodling fick sin egen DO. Det var ett populärt område för både unga och erfarna vinmakare att pröva sig fram på det högt belägna platå som genomskärs av Douro/Duero‑floden. Den passionerade vinentusiasten Santiago López, som utbildat sig inom jordbruk, sålde inledningsvis enbart sina egna druvor till andra producenter, men drömmen var att en dag själv kunna göra vin. Hans hustru, Lola Cristobal, kom från en familj som odlade druvor, och hon bistod honom i jakten på drömmen.
1994 tog Santiago López ett stort steg när han etablerade ett ambitiöst och visionärt vineri med vinproduktion från egna druvor och marker. Stora investeringar gjordes och hårt arbete lades ned i utvecklingen av vineriet. Snart var de redo att producera vin själva. En dröm hade nu gått i uppfyllelse. Idag får de hjälp av sonen Galo, som ingår i det kompetenta och dedikerade teamet av vinmakare.
Lopez Cristobal förfogar över 70 hektar vingårdar fördelade på 9 terroir‑specifika parceller kring Roa de Douro. Huset framställer en komplett portfölj av högt recenserade Ribera del Duero‑viner på druvan Tempranillo, kompletterad med en mindre andel Merlot, Cabernet Sauvignon och inte minst den gröna druvan Albillo, som får betraktas som en kuriositet utanför området. Vinerna är både eleganta, kraftfulla och välbalanserade. Kort sagt: viner med klass. Cristobals viner utgör en vacker förening mellan modern och traditionell Ribera och placerar sig någonstans mitt emellan.
Idag fortsätter far och son att producera kvalitetsviner i den frodiga Duero‑dalen längs floden med samma namn, och de strävar ständigt efter att vara innovativa och förbättra kvaliteten på sina viner utan att i alltför hög grad kompromissa med traditionen.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll