
Lopez Cristobal La Linde Ribera del Duero 2022
Lopez Cristobals "La Linde" måste vara ett av Ribera del Dueros bästa vinköp för priset!
Listan över utmärkelser, topprecensioner och priser är nästan oändlig. Se bara på föregående årgång då La Linde vann Spaniens mest historiska årliga blindprovning, Baco Awards!
Varje år samlar Baco Awards mer än 50 professionella vindomare (sommelierer, vinkritiker, journalister, branschfolk och oenologer) för att välja ut Spaniens bästa viner från den nya årgången genom strikt kontrollerade blindprovningar.
Lopez Cristobals Ribera del Duero med en vingård imponerade på alla och envar som Spaniens bästa rött vin och tilldelades provningens högsta utmärkelse, Premio Luis Hidalgo.
De imponerande utmärkelserna kommer bara några år efter att Finca La Linde utsågs till Spaniens bästa Roble av Guía Vinos Gourmet och uppnådde samma poäng som berömda QS Quinta Sardonia...
Nu har vinet äntligen kommit i den nya årgången 2022 med upp till 15% alkohol och full kraft på den fatkryddade Tempranillo-frukten, lagrad uteslutande på fina franska ekfat som något helt nytt! Ofattbar lyx till detta pris ... Njut!
......
Njut av den till saftiga biffar, lamm, allt från grillen, tapas med serranoskinka och goda ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Lopez Cristobal La Linde Ribera del Duero 2022?
La Linde 2022 skuttar runt i glaset med en djup violett färg som är nästan svart i mitten. Nosen utlovar mörk och intensiv Ribera del Duero med en lockande bouquet av färska violer, saftiga smultron, lakrits, björnbär, svarta körsbär och läckert fatkryddade mörka plommon... Vinet är mjukt och silkeslent på tungan, medan den rika, saftiga bärfrukten övertrumfas av matvänliga tanniner och utsökt vanilj, kaffe och choklad från nya franska fat ... Detta är imponerande unga Ribera del Duero när det är som mest utsökt och oemotståndligt! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Lopez Cristobal La Linde Ribera del Duero 2022 passar bra till...
Om Lopez Cristobal

Bodegas Lopez Cristobal har rötter tillbaka till 1930‑talet, när familjen Lopez började odla druvor på egna marker. 1982 förändrades förutsättningarna i Ribera del Duero, när området efter tusentals år av vindruvsodling fick sin egen DO. Det var ett populärt område för både unga och erfarna vinmakare att pröva sig fram på det högt belägna platå som genomskärs av Douro/Duero‑floden. Den passionerade vinentusiasten Santiago López, som utbildat sig inom jordbruk, sålde inledningsvis enbart sina egna druvor till andra producenter, men drömmen var att en dag själv kunna göra vin. Hans hustru, Lola Cristobal, kom från en familj som odlade druvor, och hon bistod honom i jakten på drömmen.
1994 tog Santiago López ett stort steg när han etablerade ett ambitiöst och visionärt vineri med vinproduktion från egna druvor och marker. Stora investeringar gjordes och hårt arbete lades ned i utvecklingen av vineriet. Snart var de redo att producera vin själva. En dröm hade nu gått i uppfyllelse. Idag får de hjälp av sonen Galo, som ingår i det kompetenta och dedikerade teamet av vinmakare.
Lopez Cristobal förfogar över 70 hektar vingårdar fördelade på 9 terroir‑specifika parceller kring Roa de Douro. Huset framställer en komplett portfölj av högt recenserade Ribera del Duero‑viner på druvan Tempranillo, kompletterad med en mindre andel Merlot, Cabernet Sauvignon och inte minst den gröna druvan Albillo, som får betraktas som en kuriositet utanför området. Vinerna är både eleganta, kraftfulla och välbalanserade. Kort sagt: viner med klass. Cristobals viner utgör en vacker förening mellan modern och traditionell Ribera och placerar sig någonstans mitt emellan.
Idag fortsätter far och son att producera kvalitetsviner i den frodiga Duero‑dalen längs floden med samma namn, och de strävar ständigt efter att vara innovativa och förbättra kvaliteten på sina viner utan att i alltför hög grad kompromissa med traditionen.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll