
Manzone Barolo DOCG Bricat 2019
Prislögner värre än Pinocchio... Med Antonio Gallonis stöd stiger Manzones Barolo med hisshastighet mot den absoluta eliten, där vinerna annars kostar på fel sida om 500 DKK. Vi pratar om de bästa köpen i rånarklassen!
Lägg därtill det faktum att 2019 är en historisk höjdpunkt för Barolo i allmänhet och Manzone i synnerhet.
Prova det fantastiska vinet Bricat, som görs av Mauro Manzone med Nebbiolo från över 50 år gamla vinstockar på den översta och soligaste delen av Monforte d'Albas ikoniska Cru Gramolere-terroir.
Resultatet är en magnifik Barolo som på ett unikt sätt kombinerar maskulin och intes Barolo med feminin blommighet och silkeslen frukt. Ren världsklass redan - och med årtionden av källarpotential kvar!
Njut av svamprisotto, lammstekar, saftiga biffar, mustiga pastarätter, svamp och tryffel samt mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Manzone Barolo DOCG Bricat 2019?
Vid upphällning elegant körsbärsfärgad med en klassisk tegelstensfärgad Barolo-toning ... Från glasets yta stiger en underbart nyanserad doft av röda blommor, färska mintblad, körsbär, tranbär, torkade örter, mentol, kamfer, tjära, engelsk lakrits och rostade kaffebönor ... I munnen koncentrerad, mjuk och generös med unik livlighet från den energiska nerven i årgång 2019. Det finns en enorm Barolo i glaset! Lång och komplex avslutning med oändlig mineralitet och en fast handskakning från tanninerna som avskedssalut. En elit Barolo? Det kan du ge dig på... förutom priset! Drick nu med syresättning eller spara +20 år från skördeåret.
Manzone Barolo DOCG Bricat 2019 passar bra till...
Om Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.