
Manzone Barolo DOCG Bricat 2020
Bästa köpet i rånarklassen! Manzones "Bricat" Barolo fick 97 poäng i den senaste årgången på Bottleneck. Ändå kan du köpa denna klass Barolo till en bråkdel av priset.
Priset ljuger värre än Pinocchio... Enligt Antonio Galloni stiger Manzones Barolos mot den absoluta eliten i dessa år. Till och med Robert Parker kallar hans viner för några av de mest unika i hela appellationen!
Royal Vintage 2020 finns nu i lager och anses av många Barolo-producenter vara i nivå med och till och med BÄTTRE än den föregående. Många av vinerna får särskilt beröm för sin mycket lättillgängliga och fruktcharmiga stil - något som inte är självklart i Barolo, där årgångarna kan variera kraftigt.
Smaka på den skyhöga årgångsnivån på Manzones enskiftesvin Bricat, som Mauro Manzone gör med Nebbiolo från över 50 år gamla vinstockar på den översta och soligaste delen av Monforte d'Albas ikoniska Cru Gramolere-terroir.
Resultatet är en magnifik Barolo som på ett unikt sätt kombinerar maskulin och intensiv Barolo med feminin blommighet och silkeslen frukt. Ren världsklass redan - och med årtionden av källarpotential kvar!
Njut av svamprisotto, lammstekar, saftiga biffar, mustiga pastarätter, svamp och tryffel samt mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Manzone Barolo DOCG Bricat 2020?
Manzones Bricat 2020 är helt enkelt förbluffande elegant i glaset med en djup körsbärsfärg och en klassisk tegelstensfärgad Barolo-kant ... En underbart nyanserad doft av röda blommor, färska myntablad, körsbär, tranbär, torkade örter, mentol, kamfer, tjära, engelsk lakrits och rostade kaffebönor stiger upp från glasets yta ... I munnen koncentrerad, mjuk och generös med unik drickbarhet från den soliga årgången 2020. Det finns en enorm Barolo i glaset! Lång och komplex avslutning med oändlig mineralitet och en fast handskakning från tanninerna som avskedssalut. En elit Barolo? Det kan du ge dig på... förutom priset! Drick nu med syresättning eller spara +20 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Choklad
Röda körsbär
Svampar
Tjära
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Manzone Barolo DOCG Bricat 2020 passar bra till...
Hur är Manzone Barolo DOCG Bricat 2020 framställt?
Vinet är gjort på 100% Nebbiolo från +50 år gamla vinstockar på den övre delen av Cru Gramolere i Monforte d'Alba. En Barolo-terroir av högsta klass... Musten jäser i hela 30-45 dagar för att extrahera färg, smak och tannin från druvskalen, följt av 36 månaders lagring på 500-700 liters slavonska och franska tonneaux-fat. Vinet buteljeras utan filtrering och avrundas med 10 månader på flaska innan det släpps.
Druvor
NebbioloOm Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.






















