
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2009
Denne Barolo vil du elske betingelsesløst!
Manzone Gramolere, lavet på Nebbiolo druen, hører hjemme i det kendte og respekterede distrikt Montforte d'Alba i Piemonte, Italien.
Næsen er intens, frugtrig og harmonisk med noter af kirsebær og hindbær.
Smagen er varm, fyldig og rund, og behagelige smagsnuancer matcher til fulde tanninerne, der er i perfekt balance. Eftersmagen er krydret og med efterklang af Balsamico.
Giovanni Manzones vineri, der har eksisteret siden 1925, fokuserer på høj kvalitet med et begrænset antal flasker pr. år. Hele deres grundige proces med vinificering går ud på at bevare den originale smag, der afspejler de gode jordbundsforhold.
Vinen kan drikkes nu, men udvikler sig positivt over de næste 10-15 år. Alkohol 14,5%. Server den gerne til steg, vildt eller vellagret ost.
Køb nu - der kommer ikke flere af årgang 2009!
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2009 passar bra till...
Om Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.







