





Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019
Man måste hålla med Antonio Galloni... Manzones Barolo-viner blir vildare för varje år som går, och flaggskeppet Cru Gramolere är triumferande i en klass för sig i den stora årgången 2019. Det tydligaste måste-försöket på marknaden!
Barolo 2019 är mer kraftfull, livlig, strukturerad och minnesvärd än de två föregående årgångarna. Som kritikerna säger... en klassisk och lysande årgång!
Antonio Galloni rankar Cru Gramolere som en "Outstanding" Barolo terroir, som hos referensproducenten Manzone producerar Nebbiolo med struktur, blommighet och krydda i ren världsklass.
Manzones Gramolere har blivit en stor succé sedan det överpresterande vinet blåste bort alla andra, mycket dyrare konkurrenter i en blindprovning med en panel av vinkritiker och Barolo-experter. Du hittar en länk till provsmakningen här: https://bit.ly/30DOr7L
Se fram emot denna extraordinära Barolo, som i 2019 års 98-poängare sätter en ny standard för smak och komplexitet i prisklassen under 500 dollar ...
Den mycket bra Giovanni Manzone 'Gramolere' Barolo 2019 behöver verkligen en timme eller två i karaffen för att väckas till liv. Vitpeppar och nyanser av röda vinbärskompott, tranbär och torkade röda körsbär. Smaken är rik och tät med en mjuk konsistens. Mycket generöst, detta njuter av sin citrusskal och stora kärna av röda fruktsmaker, med steniga och örtiga accenter och solid underliggande finess. Det här har en riktigt bra potential, men ge det minst ett år till innan du konsumerar det. Drick 2023-2037- 93
Barolo är en perfekt match till saftigt nötkött och passar även bra till lamm, vilt, svamp, kraftiga pastarätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019?
Mörkt körsbärsrött med elegant transparens och en mogen kant ... Näsan imponerar med utomordentligt intensiva och komplexa nyanser av ros, tjära, körsbär, svarta plommon, torkad tobak, tofflor, lakrits, mokka och färsk mynta. Wow ... en mycket beroendeframkallande, beroendeframkallande till farlig superdoft! Smaken är om möjligt ännu bättre... Imponerande fruktighet, läckra lakritsstråk, avgrundsdjup mineralitet och fatkryddad lyxkomplexitet inlindad i charmig mjukhet och tanniner för det långa loppet... Formidabel Barolo under ett enda varumärke i en årgång som ingen bör missa... Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Manzone Barolo DOCG Gramolere 2019 passar bra till...
Om Manzone

Den familjeägda producenten Giovanni Manzone ligger i kommunen Monforte d’Alba, med den berömda Poderi Aldo Conterno bland sina närmaste grannar. Manzone-vinerna håller samma höga klass!
Husets historia börjar med köpet av egendomen Ciabot del Preve 1925. Manzone-familjen började i liten skala producera egen vin omkring 1965, och under de följande decennierna investerade man löpande i nya parceller. Mitt i 1980-talet hade beståndet av vingårdar — och efterfrågan på Barolo — vuxit så mycket att Giovanni Manzone kunde leva på att producera vin i eget namn.
Familjens extremt branta och högbelägna toppodlingar med mycket gamla vinstockar ger naturligt låga skördeuttag av extraordinärt hög kvalitet. Resultatet är några av de mest koncentrerade och lagringsvärda av alla Barolo-viner.
I arbetet i vingården hyllar Manzone-familjen hållbara och naturliga principer, och vinstockarna odlas helt utan gödsling och utan användning av insekticider. I vineriet jäser vinerna med terroirens och vinkällarens naturligt förekommande jäststammar, och man vinifierar dem på traditionellt vis med lång maceration av druvskalen. Endast minimala mängder svavel tillsätts, och vinerna buteljeras utan klarning och filtrering.
Sedan 2005 har sonen Mauro hjälpt till i företagets ledning, och 2012 anslöt sig hans syster Mirella. Mauro och Mirella har båda studerat enologi i Alba. Från 8,5 hektar i Monforte d’Alba, fördelat på de tre cru:erna Gramolere, Bricat och Castelletto, framställer Giovanni Manzone cirka 50 000 flaskor årligen.