
Markowitsch Carnuntum Rot 2024
"Den här CUVÉE är helt enkelt rolig alla dagar i veckan. Det har dessa förföriska och uppfriskande körsbärsaromer, tillsammans med varma kryddor och en lätt rostad ton - men vinet är saftigt samtidigt som det är elegant och uppfriskande. En bilderboksambassadör för Carnuntumregionen." - Gerhard Markowitsch
"2024 var en mycket tidig skörd, som var låg när det gäller kvantitet, men vi ser fram emot de högsta kvaliteterna med otrolig koncentration och finess." - Gerhard Markowitsch
Sliskig bärsmakande blandning från Österrikes bästa rött vinsproducent... Nu uppgraderad med ekologisk certifiering!
Med Cuvée Carnuntum visar Gerhard Markowitsch sin överlägsna styrka i källaren och skapar en sann superblandning av de österrikiska specialiteterna Zweigelt och Blaufränkisch, som han tillsätter en touch av Pomerol-druvan Merlot.
Från den spännande österrikiska vinregionen Carnuntum imponerar årgång 2024 med en speciell koncentration och finess. Under de senaste 30 åren har Gerhard Markowitsch gjort sig själv till en levande legend - vilket kulminerade för några år sedan med en perfekt 100-poängare för flaggskeppet M1.
Mot all prislogik skämmer Gerhard Markowitsch bort denna bäriga Carnuntum med en lyxig kryddig touch av fatkrydda från delvis mognad i små franska barriquer.
Ett stort glas för priset och ett sublimt vardagsvin till pizza, pasta, tapas och grytor... Vi har tilldelats 60 flaskor!
Njut av den till biffar, tapas, pasta, pizza och grytor med mustiga såser. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Markowitsch Carnuntum Rot 2024?
Markowitsch Carnuntum 2024 presenterar sig mörkt björnbärsrött med en violett nyans nära kanten av glaset... Nosen är underbart parfymerad med violer, rosor och lavendel som omsluter saftiga svarta vinbär, hallon, blåbär och svarta plommon, medan fatlagringen bidrar med inslag av lakrits, kaffe och vanilj... Vinet landar lent och mjukt i munnen med koncentrerad och uppfriskande frukt som bjuder på både röda och märkta bär. Finkorniga tanniner, frisk mineralitet och kryddiga rökiga toner avrundar den stora rött vinsupplevelsen. Otroligt gott rött vin från kungen av Carnuntum! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Herbes de Provence
Röda körsbär
Rök
Vanilj
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Markowitsch Carnuntum Rot 2024 passar bra till...
Om Markowitsch

Carnuntums kung. Punkt. Gerhard Markowitsch är den geniale österrikiske vinmakaren som med sin serie av mirakulösa rödviner har satt den 900 hektar stora vinregionen Carnuntum på världskartan.
Efter studieresor till Bordeaux och Toscana tog den unge och ambitiöse Gerhard 1990 över fädernegården med blandbruk, för att bara nio år senare kunna hyllas som "Østrigs bedste vinmager" i Falstaff Magazin.
Ett genombrott av episka proportioner följde när en österrikisk lilliputt slogs mot en burgundisk jätte: en Pinot Noir Reserve från Gerhard Markowitsch besegrade Romanée-Conti La Tache i en blindprovning! Händelsen skickade chockvågor genom hela vinvärlden... en ny stjärna var född!
Från samma terroirer som nämnda reserve-flaggskep (närmare bestämt från de svala och kalkrika enskilda vingårdslägena Ried Kirchtal och Ried Scheibner vid byn Höflein) gör Markowitsch en billigare Pinot Noir som är så bra och så välrecenserad att man skäms ordentligt över att kalla den ett basvin!
Men för Österrikes främste producent av rödvin tar festligheterna inte slut vid Pinot Noir… Från sitt toppmoderna vineri i Göttlesbrunn lanserar Markowitsch den ena högt recenserade praktrödvinen efter den andra: från Bordeaux- och Bolgheri-inspirerade kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) till österrikiska specialiteter på St-Laurent, Blaufränkisch och Zweigelt. Glömde vi de vita Grüner Veltliner Alte Reben och Meursault-dödaren Chardonnay Schüttenberg? 90+ poäng över hela linjen…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll