
Markowitsch Göttlesbrunn 2021
"Den mörka fruktaromantiken och den underbara kärnan av söt frukt gör detta vin helt enkelt oemotståndligt" - Gerhard Markowitsch
Redmont blir Göttlesbrunn - och når himmelska höjder av utsökt smak! Från
100 poängs superstjärna Markowitsch bygger fortfarande sin superblend på de två österrikiska signaturdruvorna Zweigelt och Blaufränkisch, och toppvinet fortsätter att skämmas bort med lång lagring på franska fat.
Skillnaden ligger i de små detaljerna. Med uppgraderingen av Göttlesbrunn har Markowitsch gett Redmont en mer distinkt lokal- och terroirprofil.
Detta har delvis gjorts genom att eliminera internationell Merlot som stöddruva, vilket gör att den österrikiska superduon Zweigelt och Blaufränkisch kan lysa i rampljuset. Druvorna handplockas under flera skördar från de två grusiga toppfälten Ried Haidacker och Ried Altenberg i Göttlesbrunn.
Även i källaren har mästaren Markowitsch tagit fram en tydligare terroirkaraktär med små justeringar. Medan Redmont maximerade barriquekryddorna tonade Göttlesbrunn ner fatkaraktären med 16 månader på 500-liters franska tonneaux-fat.
Redmont-fans kommer att älska resultatet, där livlig mörk frukt spelar vackert mot Göttlesbrunns grusiga terroir och de fina kryddorna från fatet ... Det är himmelskt utsökt vino!
Passar utmärkt till biffar, viltkött, rejäla tapas och simmiga rätter med tunga såser. Eller gör som familjen Markowitsch... njut av den tillsammans med saftigt lammkött med rosmarin. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Markowitsch Göttlesbrunn 2021?
Mörk björnbärsfärg med en nästan svart kärna... Göttlesbrunn förtrollar näsan med den renaste aromen av livfulla mörka skogsbär, granatäpple, jordgubbar, engelsk lakrits och svarta körsbär, medan fatets rostade kaffetoner och terroirens grusiga mineralitet ger upplevelsen ett unikt djup och komplexitet.. Oemotståndlig på tungan, med en mogen kärna av mörka bär som samspelar med kryddig peppar, fina tanniner och lyxiga fatkryddor som gör det omöjligt att hålla glaset från munnen... Varning! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Markowitsch Göttlesbrunn 2021 passar bra till...
Om Markowitsch

Carnuntums kung. Punkt. Gerhard Markowitsch är den geniale österrikiske vinmakaren som med sin serie av mirakulösa rödviner har satt den 900 hektar stora vinregionen Carnuntum på världskartan.
Efter studieresor till Bordeaux och Toscana tog den unge och ambitiöse Gerhard 1990 över fädernegården med blandbruk, för att bara nio år senare kunna hyllas som "Østrigs bedste vinmager" i Falstaff Magazin.
Ett genombrott av episka proportioner följde när en österrikisk lilliputt slogs mot en burgundisk jätte: en Pinot Noir Reserve från Gerhard Markowitsch besegrade Romanée-Conti La Tache i en blindprovning! Händelsen skickade chockvågor genom hela vinvärlden... en ny stjärna var född!
Från samma terroirer som nämnda reserve-flaggskep (närmare bestämt från de svala och kalkrika enskilda vingårdslägena Ried Kirchtal och Ried Scheibner vid byn Höflein) gör Markowitsch en billigare Pinot Noir som är så bra och så välrecenserad att man skäms ordentligt över att kalla den ett basvin!
Men för Österrikes främste producent av rödvin tar festligheterna inte slut vid Pinot Noir… Från sitt toppmoderna vineri i Göttlesbrunn lanserar Markowitsch den ena högt recenserade praktrödvinen efter den andra: från Bordeaux- och Bolgheri-inspirerade kultcuvéer (M1, Rosenberg, Redmont) till österrikiska specialiteter på St-Laurent, Blaufränkisch och Zweigelt. Glömde vi de vita Grüner Veltliner Alte Reben och Meursault-dödaren Chardonnay Schüttenberg? 90+ poäng över hela linjen…
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll