



Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Chardonnay 2024
Mjuk och charmig, fruktigt frisk Chardonnay från ett av Italiens mest populära vinhus!
Med sin härligt krämiga och fruktbetonade smak av päron, persika och honungsmelon är Edizione Hostaria 2023 den perfekta följeslagaren till fet fisk, fågel, vegetariska rätter och fläskkött.
Masca del Tacco står bakom några av de mest välkända syditalienska vinerna, och den italienska sommelierföreningen har inte utan orsak haft en av husets viner på sin TOP10 över Italiens bästa viner. Här är kvaliteten alltid i topp!
Njut av den italienska Chardonnay som aperitif eller servera till fisk, skaldjur, sushi, grillad kyckling, pastarätter, ljust kött samt milda ostar. Servera vinet vid 10–12 °C
Hur smakar Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Chardonnay 2024?
Hostaria Apulia Chardonnay 2024 står klar och elegant citrusgrön i glaset… Doften lovar en läcker Chardonnay med solmogna syditalienska aromer av päron, honungsmelon, citrus, jasmin och persika, som döljer fina aromatiska örter samt ett fräscht mineraliskt pust av salt havsbris… I smaken är den mjuk, frisk, läcker och långvarig, som imponerar med både fruktkraft och finess. Elegant och harmonisk avslutning som omedelbart lockar till ytterligare en klunk… Utmärkt vitt vin från fenomenala Masca del Tacco! Drick nu, eller lagra 4–5 år från skördeåret.
Smaknoter
Persika
Honungsmelon
Vita blommor
Päron
Våta stenar
Masca del Tacco Edizione Hostaria Apulia Chardonnay 2024 passar bra till...
Om Poggio Le Volpi
Poggio le Volpi-viner
År 2013 utnämndes vineriet till "Winemaker of The Year" av den italienska vinexperten Luca Maroni och har fått guldmedalj på Vinitaly! Det här vinet kommer från en av våra nya leverantörer, nämligen Poggio Le Volpi. Vingården ligger med alla sina vinodlingar vända mot söder, vilket ger unika förutsättningar att göra viner med hög intensitet, kraft och smak av fullt mogna bär.
Poggio le Volpi rödviner
Poggio Le Volpi är en liten familjeägd vingård som är omgiven av områdena Frascati, Monte Porzio Catone och Agro Romano. Amando Mergè grundade vingården 1970, och vinerna idag produceras av sonen Felice Mergè, som har utbildats på Italiens finaste vinerier. Poggio le Volpi äger själv 40 hektar med vinrankor och har dessutom ett nära samarbete med många grannproducenter för att leverera druvor enligt fasta kontrakt.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener