





Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024
Därför är Lambrusco Italiens mest sålda vin!
Bocciolo är utan tvekan ett av världens bästa Lambrusco-viner, och toppnamnet Medici Ermete levererar det populära vinet till rena fyndpriser...!
Liksom de bästa rödvinerna är årgångsvinet Bocciolo gjort på druvor från en enskild vingård, belägen i La Rampata, vilket tyvärr innebär att vi har alldeles för få flaskor i förhållande till efterfrågan.
Det är ett vin med härlig sötma, men utan att det tar över och blir klumpigt. Här finns också djup och fin komplexitet med mörka bär som mycket elegant ackompanjeras av behagliga, milda bubblor.
Njut av Bocciolo som aperitif – eller till fruktdesserter, pizza, antipasti samt allt gott från grillen.
Det här — det är sommar på flaska i vintagekvalitet!
...
Njut av Bocciolo som aperitif – eller till fruktdesserter, pizza, antipasti samt allt gott från sommargrillen! Serveras vid 6–10 °C
Hur smakar Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024?
Bocciolo 2024 presenterar sig djupt körsbärsröd med mörkviolett kant... Doften är en tätt packad fruktkorg med härligt charmerande inslag av violer och lavendel samt söta, friska frukter som skogssmultron och mörka körsbär, som döljer pikanta nyanser av salvia, mynta och anis... I munnen avvägd sötma med matvänlig friskhet, en enorm läskfaktor och en behagligt pärlande mousse. En synnerligen charmig välkomstdryck – och ett förbluffande mångsidigt matvin! Drick nu, eller lagra 2–3 år.
Smaknoter
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024 passar bra till...
Hur är Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024 framställt?
Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024 är gjord på 100 % Lambrusco Grasparossa, utvald från en enskild vingård i La Rampata, Emilia-Romagna. Rödvinet får sina lätt pärlande Fizzante-bubblor genom fruktbevarande jäsning i ståltank under tryck, innan vinet tappas med naturlig restsötma.
Druvor
GrasparossaOm Medici Ermete
Lambrusco-boomen är som störst på 1970‑talet, varefter den i slutet av 1980‑talet börjar avta, då Lambrusco förlorar sitt goda rykte eftersom en lång rad viner av tvivelaktig kvalitet exporteras. Vid denna tid ligger fokus på kvantitet framför kvalitet.
Det blir Medici‑familjens fjärde generation, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De återplanterar vingårdarna och begränsar avkastningen avsevärt genom strikt druvselektion, och 1993 tilldelas en av vingårdarna, kallad "Concerto", cru‑status.
Huset har sitt huvudkontor i hjärtat av Emilia‑Romagna i Reggio Emilia, där den italienska flaggan föddes, och som dessutom är känt för sin rika gastronomi och produkter som parmesan, parmaskinka och balsamvinäger.
Idag äger Medici‑familjen omkring 80 hektar vingårdar i Emilia‑Romagna, som alla odlas ekologiskt, och de exporterar till mer än 70 länder världen över; ett bevis på deras framgång och stora skicklighet inom Lambrusco‑produktion, där familjen med åren byggt upp gedigen erfarenhet. Medici Ermete, som specialiserat sig på Lambrusco‑produktion, åtnjuter stort erkännande för sina viner i hela världen.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener
























