
Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024
Året är 1890. Det var ett avgörande år för familjen Medici när Remigio Medici, som redan ägde tre mycket framgångsrika tavernor, bestämde sig för att grunda en vingård. Sonen Ermete utvidgade familjeföretaget ytterligare, och sedan tog det fart på allvar under sönerna Valter och Giorgio, som började exportera vinerna och utvidga varumärket. Deras långa historia börjar här. "Lambrusco-boomen" nådde sin kulmen på 1970-talet och började sedan avta i slutet av 80-talet, då Lambrusco förlorade sitt goda namn på grund av exporten av ett brett utbud av viner av tvivelaktig kvalitet. I det här läget ligger fokus på kvantitet i stället för kvalitet. Det blir den fjärde generationen av familjen Medici, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De återplanterar fälten och begränsar avkastningen avsevärt genom strikt druvurval, och 1993 fick ett av fälten med namnet "Concerto" cru-status. Huvudkontoret ligger i hjärtat av Emilia-Romagna i Reggio Emilia, där den italienska flaggan "föddes" och som också är känt för sin rika gastronomi och livsmedel som parmesan, parmaskinka och balsamvinäger. Idag äger familjen Medici cirka 80 hektar vingårdar i Emilia-Romagna, alla ekologiskt odlade och exporterade till mer än 70 länder runt om i världen; ett bevis på deras framgång och extrema skicklighet i Lambrusco-produktion, där familjen har fått solid erfarenhet. Medici Ermete specialiserar sig på Lambrusco-produktion och är mycket uppskattat för sina viner runt om i världen.
Hur smakar Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024?
Bocciolo 2024 visar upp en djup körsbärsröd färg med mörklila kant. Doften är som en tättpackad fruktkorg med härlig charm av violer och lavendel samt söta och friska frukter som skogssmultron och mörka körsbär, vilka döljer pikanta inslag av salvia, mynta och anis. I smaken avvägd sötma, matvänlig friskhet, en mycket törstsläckande karaktär och en behagligt pärlande mousse. En synnerligen charmig välkomstdryck – och ett förvånansvärt mångsidigt matvin! Drick nu eller lagra 2-3 år.
Smaknoter
Plommon
Björnbär
Herbes de Provence
Hallon
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Medici Ermete Bocciolo Lambrusco Dolce 2024 passar bra till...
Om Medici Ermete
”Lambrusco-boomen” är som störst på 1970‑talet, varefter den i slutet av 1980‑talet börjar minska, då Lambrusco förlorar sitt goda rykte eftersom en lång rad viner av tveksam kvalitet exporteras. Vid den här tiden prioriteras kvantitet framför kvalitet.
Det blir den fjärde generationen i familjen Medici, Alberto och Pierluigi Medici, som kommer att revolutionera produktionen av Lambrusco. De omplanterar vingårdarna och minskar avkastningen avsevärt genom strikt druvselektion, och 1993 tilldelas en av vingårdarna, kallad ”Concerto”, cru‑status.
Huset har sitt säte i hjärtat av Emilia‑Romagna i Reggio Emilia, där den italienska flaggan föddes, och som dessutom är känt för sin rika gastronomi och matvaror som parmesan, parmaskinka och balsamico.
Idag äger familjen Medici omkring 80 hektar vingårdar i Emilia‑Romagna, vilka alla odlas ekologiskt, och de exporterar till mer än 70 länder i världen; ett bevis på deras framgång och stora skicklighet inom Lambrusco‑produktion, där familjen successivt byggt upp gedigen erfarenhet. Medici Ermete, som specialiserat sig på produktion av Lambrusco, åtnjuter stort erkännande för sina viner över hela världen.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Näringsinnehåll
Allergener