



Molino di Sant’Antimo Cabernet Sauvignon Perpaolo 2020
Bästa toskanska alternativet till Bolgheris dyra droppar? Perpaolo 2020 skiner briljant med kungsdruvan i Bordeaux från några av de bästa vingårdarna i Brunelloland!
Vi förstår varför både Suckling och Decanter lyfter fram Perpaolos oemotståndliga svartvinbärsfrukt. Lika imponerande är dock toppvinets läckra doftkryddor från den 12 månader långa fatlagringen på franska fat...
Molino di Sant'Antimo anses vara en utmärkt vingård. Denna kvalitet kostar en förmögenhet i Bolgheri.
Wine Enhusiast lyfter fram 2020 som en "utmärkt" årgång i Montalcino-området och den nya Perpaolo bekräftar toppkvaliteten från första klunken. Tyvärr innebär Perpaolos höga värde och popularitet att vinet nästan alltid är slut i lager...
Alla fans av Cabernet från den nya och gamla världen gör klokt i att skynda sig att lägga till detta saftiga och smakrika vin i sin samling. Perfekt att lagra i källaren eller bara njuta av nu...
Njut av det till nöt- eller kalvkött, lamm, kraftiga pastarätter, vilt och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Hur smakar Molino di Sant’Antimo Cabernet Sauvignon Perpaolo 2020?
Vid hällning, djärv mörklila färg ... Perpaolo 2020 imponerar redan i näsan, där du knappt hinner luta glaset innan den mest utsökta doften av svarta vinbär och cassis hälsar dig med ett leende. Violer, mynta, grus och torkade kryddor ger upplevelsen en toskansk terroirkaraktär, som övertrumfas av rostade espressobönor, lakrits och vanilj från den långa fatlagringen ... På tungan, mjuk och mörkt fruktig med en lugnande frisk mineralnerv. Terroiren kittlar med klassiska örtiga Brunello-inslag innan fransk fatlagring fullbordar finalen med söta lyxkryddor och Pauillac-liknande tanniner. .... Super Tuscan i toppklass!
Molino di Sant’Antimo Cabernet Sauvignon Perpaolo 2020 passar bra till...
Om Molino di Sant'Antimo

Är du inte på humör att betala 1 500 kr för Brunello från 100-poängshuset Poggio di Sotto?
Prova då grannen Molino di Sant’Antimo! Vi talar om samma exklusiva Brunello-subzon, Castelnuovo dell’Abate, och samma stil med traditionell lagring på stora slavonska ekfat.
Molino di Sant’Antimo producerar seriös Brunello. För 40 år sedan var Carlo Vittori en eftertraktad vinmakare som skapade toppviner för flera av de stora Brunello-husen. I början av 1980-talet började han köpa upp vingårdar för att förverkliga sin stora dröm: att göra eget vin.
Valet föll på högt belägna, söder- och sydvästvända parceller i södra Montalcino, mitt mellan klostret Abbazia di Sant’Antimo och floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, uppkallat efter en lokal vattenkvarn från 1200-talet, räknas idag som en av pionjärerna för Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.
De sydvända sluttningarna ger Sangiovese med kraft och koncentration, medan användningen av stora traditionella fat främjar ett autentiskt uttryck av druvsort och terroir. Sedan 2012 görs husets viner av Carlos dotter, Valeria Vittori, som är utbildad oenolog vid universitetet i Florens:
"Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori
Trots imponerande omdömen – upp till 97 poäng – har familjen behållit en mycket sympatisk prisnivå för såväl Brunello-vinerna som för husets populära supertoscanare, Asso, Ommio och Perpaolo. Senaste tillskottet är den chabliskrämiga och extremt vackra Chardonnay ”Il Bianco”.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll