0Varukorg

Tillbaka

Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019

Italien

Italien, Toscana

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
414,95 SEK
6 fl. per st.
309,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Decanter
91 Point WinesCritic.com

Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019

Italien

Italien, Toscana

14% alk.

75 cl

"94 points. Forest floor complexity and some chocolatey character" - Decanter

"91 points. Beautiful smoothness on the palate" - WinesCritic.com

Rosso eller Brunello di Montalcino?

Eftersom både druvsorten och terroiren är identiska kallas Rosso di Montalcino ofta för mini-Brunello. Men i fallet med Paolus 2019 överstiger Rosso-kvaliteten faktiskt axelhöjden på den riktiga Brunello-produkten!

Med 94 poäng från Decanters professionella panel av blindprovare ligger vinet långt över det genomsnittliga omdömet för Brunello di Montalcino. Skillnaden är i stilen.

På grund av den kortare fatlagringen berikar denna Rosso oss i den nya årgången 2019 med ett mycket friskare och fruktigare uttryck av Sangiovese än Brunello någonsin lyckas uppnå. Silkeslen. Parfymerad. Så ren och äkta. Och så galet mycket valuta för pengarna - ja, vi gillar det!

Njut av det till saftiga biffar, pastarätter och pizza, grytor, tapas, svamprisotto och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
414,95 SEK
6 fl. per st.
309,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Decanter
91 Point WinesCritic.com

Recensioner av Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019

94 Point

Decanter

Nice earthy nose with a touch of forest floor complexity and some chocolatey character. Savoury palate with long crunchy finish.

91 Point

WinesCritic.com

Delicious on the nose, it alternates red flowers with notes of bergamot, lime and green mandarin. Medium body, juicy and centered, it is thin but certainly does not go unnoticed thanks to the perfect polyphenolic maturity and the beautiful smoothness on the palate.

Hur smakar Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019?

Vibrerande körsbärsröd färg i glaset... En fruktig doft av viol, färska moreller, tranbär, skogsbröd och svarta plommon spricker upp ur glaset, medan klassiska Sangiovese-toner av medelhavsörter, rostig jord, tobak och en antydan till läder frigör en rejäl dos endorfiner i hjärnans njutningscentrum... På tungan, silkeslen, ren och äkta med sörplande saftig körsbärsfrukt i råa mängder. Wow, det är så gott! Saftighet och sublim dryckesglädje i överdådiga mängder! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.

Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019 passar bra till...

Hur är Molino di Sant'Antimo Rosso di Montalcino 2019 framställt?

Vinet är gjort på 100% Sangiovese som Molino di Sant'Antimo väljer ut från upp till 30 år gamla vinstockar på den nord- och östvända enskilda vingården Romana på 250 meters höjd. Efter avskalning kallmacereras druvorna i 2-3 dagar vid temperaturer under 10°C för att extrahera extra färg och fruktaromer från skalet. Därefter följer en fruktbevarande jäsning i ståltankar, där 10-15 dagars skalkontakt berikar det röda vinet med extra karaktär, smak och tanninstruktur. Slutligen mognar Rosso i 12 månader på traditionella 6000 liters slavonska ekfat och 3 månader på flaska innan den släpps till försäljning.

Om Molino di Sant'Antimo

image

Är du inte på humör att betala 1 500 kr för Brunello från 100-poängshuset Poggio di Sotto?

Prova då grannen Molino di Sant’Antimo! Vi talar om samma exklusiva Brunello-subzon, Castelnuovo dell’Abate, och samma stil med traditionell lagring på stora slavonska ekfat.

Molino di Sant’Antimo producerar seriös Brunello. För 40 år sedan var Carlo Vittori en eftertraktad vinmakare som skapade toppviner för flera av de stora Brunello-husen. I början av 1980-talet började han köpa upp vingårdar för att förverkliga sin stora dröm: att göra eget vin.

Valet föll på högt belägna, söder- och sydvästvända parceller i södra Montalcino, mitt mellan klostret Abbazia di Sant’Antimo och floden Orcia. Molino di Sant’Antimo, uppkallat efter en lokal vattenkvarn från 1200-talet, räknas idag som en av pionjärerna för Brunello-subzonen Castelnuovo dell’Abate.

De sydvända sluttningarna ger Sangiovese med kraft och koncentration, medan användningen av stora traditionella fat främjar ett autentiskt uttryck av druvsort och terroir. Sedan 2012 görs husets viner av Carlos dotter, Valeria Vittori, som är utbildad oenolog vid universitetet i Florens:

 "Jeg tager mig af den tekniske side, min søster Giulia tager sig af den kommercielle side, far tager sig af vinmarkerne, og mor Susanna tager sig af regnskab og reception" – Valeria Vittori

Trots imponerande omdömen – upp till 97 poäng – har familjen behållit en mycket sympatisk prisnivå för såväl Brunello-vinerna som för husets populära supertoscanare, Asso, Ommio och Perpaolo. Senaste tillskottet är den chabliskrämiga och extremt vackra Chardonnay ”Il Bianco”.

Vindata

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

5-8 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

1 g/L

Syrainnehåll

6 g/L
Liknande produkter