Tillbaka

Økologisk

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2021 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
534,95 SEK
6 fl. per st.
439,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Guia Proensa
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
94 Point Vinhjernen, Anders Halskov-Jensen
94 Point Tim Atkin
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Flaskehalsen
⭐ 4,1 Vivino
94+/100 Robert Parker

Beställ före

5 timmar 6 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2021 ØKO

Spanien

Spanien, Valencia

14% alk.

75 cl

"97 points." - Guia Proensa

"95 point. Gammel bobal i sit livs topform ... En autentisk vin der ikke minder om noget som helst andet. Og sikke et held for det! 95P" - Winewherever, Rasmus Christensen

"94 point. Herlig vin på druen bobal... Masser af tyngde, men også harmonisk" - Vinhjernen, Anders Halskov-Jensen

"94+ points. It has lots of elegance, following the path of the 2019, notes of flowers and red fruit, with a fine-boned palate and elegant tannins." - Robert Parker

"International Trophy Winner - Best in show Red Spanish Varietals | Tempranillo normally lays claim to this Trophy, but not so this year. Bobal is a grape that has not always enjoyed a stellar reputation. It’s often been thought of as a variety only good enough for simple or bulk wines. With this bottling, however, Mustiguillo has shown that it can be truly world class." - Decanter(tidl. årg.)

Sedan Decanters professionella panel av blindprovare hyllade det ekologiska vinet Finca Terrerazo från en enda vingård som Spain's Best Red Winehar årgång efter årgång rivits på så lite som 22 minuter. Nu erkänner Vinum Top100 samma toppvin som årets bästa från Spanien och Portugal.

Glöm Ribera del Duero ... Mustiguillos Finca Terrerazo är så vansinnigt utsökt att den 800 meter höga kalkstensterroiren har tilldelats Spaniens "Grand Cru-appellation" Vino de Pago:

"Toppen av den spanska kvalitetspyramiden inom vinodling. Detta motsvarar ungefär den franska termen Grand Cru." - Wein Plus Lexicon

Detta är toppen på den spanska kvalitetspyramiden och en kvalitetsstämpel för exceptionell kvalitet. Tidigare kostade vinet upp till 350 DKK i Danmark.

Tillsammans med Mustiguillo har vi kompromissat med vinsten och visar nu danskarna att Valencias vildaste vin, årgång efter årgång, äter körsbär med de stora pojkarna från Ribera del Duero.

Njut av det till lamm, saftiga biffar, grillat, grytor, svamprätter, matiga tapas och mogna ostar. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
534,95 SEK
6 fl. per st.
439,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
97 Point Guia Proensa
95 Point Winewherever, Rasmus Christensen
94 Point Vinhjernen, Anders Halskov-Jensen
94 Point Tim Atkin
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Flaskehalsen
⭐ 4,1 Vivino
94+/100 Robert Parker

Beställ före

5 timmar 6 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2021 ØKO

97 Point

Guia Proensa

95 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Gammel bobal i sit livs topform. Selvom den har rigeligt med mørk moden frugt, så er det den ranke core af syre og mineralitet der får den til at fremstå aller tydeligst. Og det er der utvivlsomt noget meget tiltrækkende over. En autentisk vin der ikke minder om noget som helst andet. Og sikke et held for det! 95P

94 Point

Vinhjernen, Anders Halskov-Jensen

Herlig vin på druen bobal fra DOP El Terrerazo i Spanien. Skøn næse med knuste, røde bær. Saftig, krydret mund med god syre. Masser af tyngde, men også harmonisk. 179,95 v. 6 hos supervin.dk 94p

94 Point

Tim Atkin

93 Point

Mad og Monopolet

Fremragende spansk vin, som leverer præcis det, Spanien kan - stor vin, masser af syre, friskhed, lækre tanniner, som er fuldstændig velintegrerede i smagen. Duften byder på lyse kirsebær, brombær, rosenblade, laurbær, læder, espresso og vanilje. Den er fremragende til tapas, pizza eller osso buco! 1 fl. 339,95 / BEDSTE PRIS 6 fl. pr. stk 179,95 | Point: 93/100

93 Point

Flaskehalsen

⭐ 4,1

Vivino

94+/100

Robert Parker

Their estate wine has been changing through the year, and they seem happy with the current 2021 Finca Terrerazo, from old-vine Bobal (planted in 1945 and 1970 on adjacent plots at 800 meters above sea level) that aged in oak vats and concrete, looking for the identity of the place with no makeup. They did a soft vinification of the ripe grapes with full development of aromas and flavors that resulted in a wine with 14% alcohol and very good acidity and freshness, reflecting the cooler year. It has lots of elegance, following the path of the 2019, notes of flowers and red fruit, with a fine-boned palate and elegant tannins. Bobal can be elegant and fresh. 28,747 bottles produced. It was bottled in June 2023.

96 Point(tidigare årgång)

Vinum

Best wine from Spain and Portugal in the VINUM TOP 100 2023 | Beguilingly fresh, very youthful berry fruit, reminiscent of blueberry juice with cassis. Plus balsamic components and noble roasted notes. It also appears on the palate as a beguiling fruit package with youthful, straightforward power. A hint of pepper on the finish.

96 Point(tidigare årgång)

Guia Proensa

95 Point(tidigare årgång)

Verema

94 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

COLOUR: Cherry. AROMA: complex, expressive, spicy chalk PALATE: full, long, persistent,balanced, tasty

94 Point(tidigare årgång)

Guia Repsol

94 Point(tidigare årgång)

Mad og Monopolet

Bobal bruges mere og mere som “solo-drue”, hvor den virkelig kan komme til sin ret. I næsen spiller den på alle tangenter, hvor der er duft af kirsebær, solbær, lakrids, vanilje, espresso, mørk chokolade, tobak og et hint af bacon. I munden er den cremet, fyldig og har masser af frugt, men absolut til den tørre side. Nok det bedste 100 % Bobal jeg nogensinde har smagt. 1 stk 339,95 – TILBUD V/ 6 FL. 179,95

93 Point(tidigare årgång)

Rolf Madsen, Vinexpressen

Ugens vinhit er en sjældent god spanier fra vinhuset Mustiguillo. Druen er den spanske bobal, der giver renskurede, velstrukturerede og blodrige vine, når det er bedst – og det er Mustiguillo! Sammenlignes den med de store vine fra fra Rioja og Ribera del Duero – ja så er prisen jo nærmest latterlig lav! Spansk, når det er bedst! Voldsom dyb næse, hvor man finder indslag af brombær, brændte flintesten, lidt kærnemælk, stødt sort peber og et bagtæppe af lakrids. Blodrig og intens vampyrvin med en vidunderlig dybde, der flankeres af en saftig garvesyre, som griber tilpas fat om frugtsødmen. Jeg er i ekstase…. Ugens vinhit! (vurderet ved en tilbudspris på kr. 269,00)

93 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Her har Bobal-druen fået alt hvad den kan trække. Både alle de mørke noter som søde brombær, frugtfylde, rålakrids og midelhavsurter, men på den anden side står en kraftfuld syre sammen med en kalket mineralitet og modne og ungdommelige tanniner. En powerfuld vin der smager godt nu, og som vil udvikle sig over de kommende år. 1 stk 339,95 – TILBUD V/ 6 FL. 179,95

93 Point(tidigare årgång)

Ekstra Bladet

Vin på bobal druen fra en af de få vino de pago ejendomme i Spanien. Krydret i udtrykket med varme noter i duft og smag. Medium koncentration, saftig og imødekommende med en fin dybde og en pæn lang krydret afslutning. Spændende vin.

International Trophy Winner - Best in show Red Spanish Varietals (tidigare årgång)

Decanter

Best in show Red Spanish Varietals over £15 | This is what you want from a Spanish red. It has concentrated, lavish, opulent fruit – great flavours, lovely depth and with an underlying freshness… Tempranillo normally lays claim to this Trophy, but not so this year. Bobal is a grape that has not always enjoyed a stellar reputation. It’s often been thought of as a variety only good enough for simple or bulk wines. With this bottling, however, Mustiguillo has shown that it can be truly world class.

94-97/100 (tidigare årgång)

Houlberg

WAUW for en duft … mørk og fyldig, animalsk og landlig, men alligevel på en ren, kølig, mælket og frisk frugt. Der er både lidt mørke bær som brombær, sorte kirsebær og måske endda en smule enebær tilsat tør, engelsk lakrids, estragon, kakaopulver … og virker faktisk lidt slankere samt køligere i udtrykket end 2018’eren. Det gælder også smagsmæssigt, hvor der fra første fløjt kommer masser af vilde og mundudtørrende tanniner, godt med peber samt en frisk og stram syre. Samtidig er det også en fyldig, kraftig, spicy og endda stærk vin, som næsten kan blæse alle små lam omkuld. Det er både bulder og elegance på én gang … nogle vil blive skræmte, mens andre bare vil elske den tørre lussing og jeg tilhører sidste slags. (vurderet ved kr. 269,95)

94+/100 (tidigare årgång)

Robert Parker

The 2019 Finca Terrerazo has similar parameters to the 2018 I tasted next to it: 14% alcohol, a slightly lower pH (3.542) and higher acidity (6.15 grams measured in tartaric acid). It also fermented in 3,500- and 5,000-liter oak vats with indigenous yeasts and a soft extraction, and it had an élevage in those containers of 18 months. There is a step up in precision here, quite noticeable when tasting it next to the 2018. It's subtle, elegant and insinuating. It was a very good vintage for this wine. In 2018, the vineyards suffered from hail, and the wine shows more clarity here, it's more transparent and pure, it has symmetry and very fine tannins. This has to be the finest Finca Terrerazo so far. 29,360 bottles produced. It was bottled in June 2021.

UGENS GODT KØB (tidigare årgång)

Din VinGuide

100% Bobal og 18 mdr. på store botti. Flot elegant i udtrykket med boysenbær, vilde krydderier og urter. Yderst flot balance med en flot tanninstruktur. Flot lang afslutning. Supervin | 180 kr. Tilbudspris

Hur smakar Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2021 ØKO?

Nyhällt, Finca Terrerazo 2021 gnistrar djärvt och ogenomträngligt mörkt lila i glaset! Nosen är oerhört intensiv med perfekt levande ung körsbärsfrukt, blåbär, svarta plommon, hallon, viol och lite mynta, tillsammans med våt kalksten, torkade örter, rökt gods, läder och mörkrostat kaffe, choklad och vanilj från fatlagringen ... Det röda vinet glider som rikt mörkt silke över tungan, där den kryddiga frukten utvecklas med renhet, förfining och underbart darrande lime-mineralitet. Inslag av läder och skogsmark tar den fatkryddade maratonfinishen till de högsta höjderna där till och med ikonerna i Ribera del Duero kippar efter andan! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.

Mustiguillo Finca Terrerazo Vino de Pago 2021 ØKO passar bra till...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Om Noma hade gjort vin i Spanien…

René Redzepi från Noma var pionjär för Michelin-mat med bortglömda nordiska råvaror, och i samma anda har Antonio Sarrión från Bodega Mustiguillo förvandlat den sorgligt förbisedd östspanska druvan Bobal till en glänsande världsstjärna!

I 1990‑talet vände Antonio ”Toni” Sarrión ryggen åt en karriär som affärsman för att ägna sig åt sin stora passion: vin!

Hemma i Valencias trakter kastade sig Toni in i studier i enologi och vinodling, och kort därefter arbetade han i vinkällare hos topphus i Kalifornien, Chile och Argentina (bland andra världsberömda Achaval Ferrer och 100-poängsikonen Zuccardi).

Toni var redo. Och tog särskilt en iakttagelse med sig hem till östra Spanien: att många av världens största viner gjordes på lokala druvsorter! Hans eget val föll på två regionala specialiteter, vitvinsdruvan Merseguera och rödvinsdruvan Bobal.

Ingen av druvorna ansågs då vara något särskilt, eftersom lokala producenter i Valencia med hjälp av konstbevattning och heta daltemperaturer prioriterade största möjliga skördeuttag för att producera billiga och jämna konsumtionsviner. Toni, däremot, odlar druvorna på fem unika monopollägen på 800–900 meters höjd nära det ödsliga gårdsstället El Terrerazo, som hans familj tog över redan 1972.

Ekologiskt odlad mark? Kuperade, kalkhaltiga sluttningar på 800–900 meters höjd? Ingen konstbevattning och därmed mystiskt låga skördeuttag? Spontanjäsning? Osv. osv… Ingen av lokalbefolkningen förstod då ett dugg av vad Toni höll på med, så ”Rasmus Modsat” uppe i bergen fick börja helt från början med att producera enkel spansk bordsvin (Vino de Mesa).

Inte utan nervositet lanserade Toni 2003 äntligen sin första flaska Bobal Quincha Corral… men när inflytelserike Robert Parker belönade den med 95 poäng, förändrades allt som med ett trollslag. Snart skålades det i Bobal och Merseguera på världens bästa restaurang, El Bulli, och senare på Celler de Can Roca, The Dorchester, Fat Duck och många andra michelinrestauranger!

År 2010 var även de lokala skeptikerna övertygade, och Bodegas Mustiguillo tilldelades sin egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. “Food & Wine” har hyllat Mustiguillo som ett av de 20 bästa nya vinhusen, medan Antonio Sarrión av tyska “Der Feinschmecker” är nominerad till titeln “Newcomer of the year”. 2012 fanns Mustiguillo med på Wine & Spirits Top 100 över “Wineries of the Year”.

Idag gör Bodegas Mustiguillo fortfarande bara viner från egna, ekologiskt certifierade vingårdar, främst från de två främsta terroirerna, Finca Terrerazo och Finca Calvestra. Parallellt med prestigevinerna från Bodegas Mustiguillo producerar Toni den populära, värdeorienterade Atance-serien från sitt andra (och också ekologiskt certifierade) vineri, Risky Grapes.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2021

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter