





Niche de Torre Oria Petit Verdot Merlot Valencia 2018
Jo, Niche de Torre Oria är nästan omöjlig att slå i pris och därför en av våra mest sålda spanska rött viner…!
Vinet är gjort på Supertoscaner-druvorna Petit Verdot och Merlot – men kommer från Spanien. Och helt unikt för prisklassen har det lagrats på kostbara franska barriquefat.
Druvorna skördas från vingårdar vid Valencia, som ligger som en spegling av den toskanska västkusten, där Bolgheri är berömt för mycket dyra rött viner på franska bordeauxdruvor.
Se fram emot en perfekt drickmogen Supertos... "Supervalencia"!
Njut av den till stekar, lamm, fläsk, tapas, gryträtter, BBQ och ostbrickor. Servera vid 16–18 °C
………
Hur smakar Niche de Torre Oria Petit Verdot Merlot Valencia 2018?
Vid upphällningen flyter vinet mörklila i glaset med kolsvart kärna! I doften imponerande läckert med kraftfull doft av viol, solmogna björnbär, saftiga blåbär och mörka plommon, som ger plats för djupa inslag av rök, engelsk lakrits, rostade kaffebönor och vanilj från fatlagringen… I munnen otroligt saftigt med massor av fatkryddade röda och svarta bär, som förenas fint med en läskande friskhet och vänliga tanniner i den långa, rökiga eftersmaken…. Vilken härlig spanjor! Drick nu, eller lagra 6–8 år från skördeåret.
Niche de Torre Oria Petit Verdot Merlot Valencia 2018 passar bra till...
Om Torre Oria

År 1897 såg vineriet Torre Oria dagens ljus, och huset grundades av familjen Oria de Rueda, som i dag räknas som en av de viktigaste vingårdarna i Valencias kuperade inland, Utiel-Requena.
Torre Oria visade sig få stor framgång med sina mousserande viner och var de första utanför Katalonien som fick licens att lansera dem som cava. Det erfarna vinhuset producerar dock också röda och vita viner av solid kvalitet – alltid med fokus på bra valuta för pengarna och optimal drickglädje. Hela världen är Torre Orias spelplan, och de exporterar till fler än 40 länder världen över, som därigenom får möjlighet att njuta av vinerna.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll