



Oreno 20 Anni 2019 Tenuta Sette Ponti
Italiens 5:e bästa vin och det allra bästa Super Tuscan i Sucklings Top 100 - 61 platser före konkurrenten Ornellaia!
Med övernaturliga betyg upp till 110 poäng och en utsökt 20-årsjubileumsflaska, firar Oreno 2019 sin födelsedag med super toscanska gester. Ett unikt samlarobjekt - som kommer att växa sig ännu större i källaren under de kommande 20 åren...
Vi har kallat Oreno för Italiens mest förbisedda toppvin... men årgången 2019 är det absoluta genombrottet för Italiens kanske bästa Bordeaux-blandning. Oreno är i rörelse!
Njut av det till saftiga biffar, lamm, mustiga pastarätter, svamp, grytor och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Oreno 20 Anni 2019 Tenuta Sette Ponti?
Direkt från flaskan presenterar Oreno 2019 sig djärvt och mörkt körsbärsrött... Ur glaset flödar en ren parad av intensiva doftnoter... viol, mörka svarta vinbär, plommon och svarta körsbär blandas med lyxiga inslag av mynta, söt balsamico, cederträ och aromatiska kaffebönor. En näsa som du inte kan få nog av! Djärv och fruktig på tungan, med den eleganta elegansen och steniga mineraliteten hos en Pauillac 1. Cru Classé! Stor koncentration i eftersmaken som avslutar komplext med matvänliga tanniner och lager på lager av lyxiga nyanser. En överdådig, nästan övernaturlig Oreno! Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Oreno 20 Anni 2019 Tenuta Sette Ponti passar bra till...
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker sluttar ned mot floden Arno och dess sju broar, som har inspirerat vingårdens namn.
Vi befinner oss i östra Chianti, i kullarna strax nordväst om Arezzo. Här har man odlat druvor och gjort vin i århundraden, men först med internationella ambitioner från 1996. Det var nämligen året då den dynamiske modekungen Antonio Moretti Cusero tog över Tenuta Sette Ponti från sin far. 1998 lanserade Antonio den Sangiovese-baserade ”Tignanello-dræber” Crognolo, och året efter kultvinet Oreno. Den sistnämnda är en intensiv, fatlagrad ”supertoscaner” på bordeauxdruvorna Merlot, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.
Arbetet i vingårdarna övervakas av den berömde Daniel Schuster (tidigare konsult för bl.a. Ornellaia), medan Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) bidrar med lika framstående konsultinsatser i vineriet. 2005 lanserade Antonio sitt Bolgheri-flaggskepp Orma. En silkeslen, elegant supertoscaner, gjord på Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc från 5,5 hektar i ”smørhullet” mellan Ornellaia och Sassicaia! Recensionerna säger allt om kvaliteten – detta är världsklassvin till knivskarpa priser…
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll