



Pago del Vicario Rose 2021
Smaken av maximal rosékraft... Smaken av "Spaniens bästa rosé", som har vunnit titeln 12 gånger.
Vinet har en alkoholhalt på hela 15%, så det är en riktig höjdare. Men ändå mjuk och välkomnande! Här är rosén för alla rött vinsälskare...
En annorlunda rosé med en twist! Men också en rosé på en högre nivå än många andra. Ett bra val om du gillar smakintensitet och kraft på samma gång, men inte vill gå miste om de typiska uppfriskande egenskaperna hos rosé...
Otraditionellt, kanske, men fullt av charm. Recensenterna håller med och berömmer ''Spaniens bästa rosé''!
Ett rosévin som passar utmärkt i solskenet på terrassen, till spanska tapas, grillat, pasta eller en god hemlagad pizza. Servera vid 8-10 °C.
......
Spaniens bästa rosé - AEPEV (årgång. 2019)
-Spanish Asociation of Writers and Journalists of wine: Bästa Rosé från Spanien 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
-International Federation of Writers and Journalists of wine: Bästa spanska vin 2010, 2011, 2012
-Repsol Guide: Spaniens bästa rosé 2007, 2008, 2009, 2010
Hur smakar Pago del Vicario Rose 2021?
En intensiv mörkröd färg i glaset - nästan som ett ljust rött vin. Aromer av mogna röda bär som jordgubbar och hallon spricker upp ur glaset, tillsammans med inslag av kryddor och balsamico och en antydan till lime. Rikligt med fyllighet och kropp, med en smekande mängd sötma. En rosé med fyllig karaktär som klättrar på kritikernas listor. Också otroligt välgjord! Drick nu eller spara 2-3 år från skördeåret.
Pago del Vicario Rose 2021 passar bra till...
Om Pago Del Vicario
Producenten Pago del Vicario ligger på den centrala spanska högslätten nära staden Ciudad Real, cirka 200 km söder om Madrid. Klimatet är extremt kontinentalt med låg nederbörd, mycket sol och stora temperaturväxlingar mellan dag och natt samt mellan sommar och vinter. Den extrema sommarhettan dämpas fördelaktigt av vingårdarnas läge på 600 meters höjd samt av en mild påverkan från ett närliggande vattenreservoar. Här skördas druvorna nattetid och under de tidiga morgontimmarna, när de bäst bevarar sin naturliga fräschör och aromatiska finess. I vineriet arbetar Pago del Vicario med separat skörd och vinifiering för varje enskild druvsort, och lagringen sker på en blandning av franska, amerikanska och östeuropeiska ekfat. Winemaker sedan 2002 är den skickliga katalanskan Susana López Mendiondo, som är utbildad oenolog vid det polytekniska universitetet i Madrid.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll