



Pago del Vicario Syrah Monagos 2016
Kraftfull, slagkraftig och mycket kryddig ... vilken källarskatt av en Syrah! Från en terroir som är så unik att den spanska vingården har sin helt egen appellation kommer Pago del Vicarios vackra Syrah Monagós.
Ett sällsynt, på gränsen till hemligt toppvin som genom åren bara har fått sparsamma, men imponerande bra recensioner. I den aktuella årgången 2016 har vinet setts till priser upp mot 200 DKK, men vi har köpt en unik källarrest och kan nu sälja till ett pris där kvaliteten klart överträffar alla förväntningar.
Vi talar alltså om ett riktigt spanskt kraftpaket med imponerande fruktighet och upp till 15% alkohol... Hela härligheten lagrades 12 månader på franska och amerikanska ekfat. Ett kvalitetsrött vin i bra balans!
......
Njut av den till saftiga biffar, lamm, BBQ, pulled pork, viltkött och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Pago del Vicario Syrah Monagos 2016?
Vid hällning, nästan bläcksvart med en svag björnbärslila nyans ... Nosen lovar stor, fatkryddad Syrah med koncentrerade aromer av viol, björnbär, cassis, plommon och engelsk lakrits, lyfts av komplexa toner av kokosnöt, läder, vanilj, kaffe, rökt kött, cederträ och till och med lite tryffel ... Vinet är rikt och fylligt på tungan, där kryddor och frukt smälter samman till en saftig helhet med en myriad av fina nyanser. Eftersmaken dröjer sig kvar på ett imponerande sätt i avslutningen, där ett torrt intryck från tanninerna nästan ber om en saftig köttbit... Utmärkt Syrah. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Pago del Vicario Syrah Monagos 2016 passar bra till...
Om Pago Del Vicario
Producenten Pago del Vicario ligger på den centrala spanska högslätten nära staden Ciudad Real, cirka 200 km söder om Madrid. Klimatet är extremt kontinentalt med låg nederbörd, mycket sol och stora temperaturväxlingar mellan dag och natt samt mellan sommar och vinter. Den extrema sommarhettan dämpas fördelaktigt av vingårdarnas läge på 600 meters höjd samt av en mild påverkan från ett närliggande vattenreservoar. Här skördas druvorna nattetid och under de tidiga morgontimmarna, när de bäst bevarar sin naturliga fräschör och aromatiska finess. I vineriet arbetar Pago del Vicario med separat skörd och vinifiering för varje enskild druvsort, och lagringen sker på en blandning av franska, amerikanska och östeuropeiska ekfat. Winemaker sedan 2002 är den skickliga katalanskan Susana López Mendiondo, som är utbildad oenolog vid det polytekniska universitetet i Madrid.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll