



Passi di Orma Bolgheri 2019
Från sin frimärksstora terroir, precis mellan jättarna Ornellaia och Sassicaia, producerar Passi di Orma Bolgheris vildaste värde.
I glaset är Bordeaux-blandningen från Bolgheri så slurpigt saftig, blommigt förförisk och ändå allvarligt koncentrerad att halva priset skulle kunna vara mer än tillräckligt!
2019 stämplar särskilt starkt som kanske decenniets största årgång i det supertoscanska mecka...
Njut av det till biffar, mustiga pastarätter, lamm med örter, fågelvilt, svamp och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Passi di Orma Bolgheri 2019?
Passi di Orma 2019 är ett nyhällt vin som gnistrar i glaset med en mörk körsbärsröd färg och unga violetta nyanser... Näsan flirtar nästan skamlöst med vansinnigt tilltalande aromer av röda blommor, mynta, anis, timjan, färska hallon, blå plommon, körsbär och Cabernet-klassiska svarta vinbär, medan lyxiga inslag av kaffe, cederträ och choklad listigt för in rätten i rampljuset... På gommen, sval och silkeslen med en aldrig tidigare skådad elegansfaktor. Frukten har både rikedom, kraft och livlig mineralisk friskhet, medan fatet och de fina tanninerna ger extra dimensioner till den underbart harmoniska finishen. Bästa Passi di Orma någonsin? Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Passi di Orma Bolgheri 2019 passar bra till...
Om Tenuta Orma
Tenuta Sette Pontis marker sluttar ned mot floden Arno och dess sju broar, som har inspirerat vingårdens namn.
Vi befinner oss i östra Chianti, i kullarna strax nordväst om Arezzo. Här har man odlat druvor och gjort vin i århundraden, men först med internationella ambitioner från 1996. Det var nämligen året då den dynamiske modekungen Antonio Moretti Cusero tog över Tenuta Sette Ponti från sin far. 1998 lanserade Antonio den Sangiovese-baserade ”Tignanello-dræber” Crognolo, och året efter kultvinet Oreno. Den sistnämnda är en intensiv, fatlagrad ”supertoscaner” på bordeauxdruvorna Merlot, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.
Arbetet i vingårdarna övervakas av den berömde Daniel Schuster (tidigare konsult för bl.a. Ornellaia), medan Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) bidrar med lika framstående konsultinsatser i vineriet. 2005 lanserade Antonio sitt Bolgheri-flaggskepp Orma. En silkeslen, elegant supertoscaner, gjord på Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc från 5,5 hektar i ”smørhullet” mellan Ornellaia och Sassicaia! Recensionerna säger allt om kvaliteten – detta är världsklassvin till knivskarpa priser…
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll