
Signature Chef Paul Pairet Syrah Viognier 2022
Föreställ dig en mini-Côte Rôte från södra Frankrike med pepprig Syrah och aromatisk Viognier ... blandad till utsökt perfektion i händerna på den franska kocken Paul Pairet med tre Michelin-stjärnor!
I mer än fem år har franske Paul Pairet varit en av världens få toppkockar på trestjärnig Michelin-nivå.
När Paul inte driver showen på sin restaurang Ultra-Violet i Shanghai eller arbetar i domarpanelen för Top Chef France, gör han sina utsökta viner i Signature Chef-serien.
Stjärnkockens saftiga signaturrött vin kommer från hans egen hemstad i södra Frankrike - och med vinet kommer Pauls perfekt anpassade Michelinrecept som lyfter mat och vin till en större helhet....
Fransk toppkvalitet från certifierade hållbara fält... Bon appetit!
Njut av det till Paul Pairets egen signaturrätt (se receptet på "halsbandet") eller till saftiga biffar, rejäla tapas, grillad fågel, wokad tartar, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Signature Chef Paul Pairet Syrah Viognier 2022?
Vinet är vackert körsbärsrött i glaset med en ung lila kant... Näsan drar med parfymerade aromer av röda blommor, krossad svartpeppar, hallon, smultron, lakrits, plommon och svarta körsbär, som ger vika för fina nyanser av krossad sten, lavendel, oliver och rökt kött... I munnen, läskande saftig, elegant och bärfräsch med ett härligt solmoget djup och charm i gommen. Vinet dröjer sig kvar fint i den något peppriga avslutningen, där matvänliga tanniner och munrengörande friskhet bekräftar dess stora kulinariska potential. Trevlig fransman! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Signature Chef Paul Pairet Syrah Viognier 2022 passar bra till...
Hur är Signature Chef Paul Pairet Syrah Viognier 2022 framställt?
Vinet är gjort av en blandning av 80% Syrah och 20% Viognier som valts ut från en sydfransk och hållbart certifierad ler- och kalkstenssluttning. För att hålla frukten frisk och smakrik skördas alla druvor under nattens svalaste timmar och transporteras direkt till vingården. Det röda vinet jäser med fruktbevarande temperaturkontroll i ståltankar innan det mognar i kontakt med den fina jästfällningen. Tappningen sker med minimal tillsats av sulfiter.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener

















