
Paul Robin Blanc de Blancs Méthode Traditionelle Extra Dry
Champagne i den populära halvtorra Extra Dry-stilen? Åtminstone är det nära...
Franska Paul Robin skapas med den exklusiva Champagnemetoden, och den nya produkten träffar den perfekta sweet spot mellan en klassisk torr "Brut" och en halvsöt "Demi Sec".
Till skillnad från priset är kvaliteten förstklassig ... Paul Robin tillverkas av Bourgognes ledande producent av mousserande vin, Veuve Ambal, som gav sitt namn till den första Crémant i Wine Spectator TOP 100.
Här har topphuset lagt vantarna på handplockade gröna druvor från terroirer på hög höjd, som efter jäsning och andra jäsning i flaskan blir bortskämda som en champagne med brödliknande, rostade toner från 9-12 månaders flasklagring på den fina jästfällningen.
Resultatet är en exceptionellt utsökt Blanc de Blancs, med en härlig friskhet och subtil sötma, perfekt som en festlig aperitif eller till brunch, tapas och lätta förrätter.
Bra kvalitet och värde ... Äntligen ett champagnealternativ som alla kommer att gilla!
Njut av det som en festlig aperitif - eller till skaldjur, sushi, tapas, grönsaker, frukt och milda ostar. Servera vid 8-10°C
Hur smakar Paul Robin Blanc de Blancs Méthode Traditionelle Extra Dry?
I glaset, briljant kristallklart med fina bubblor och en frisk citrusgrön färg ... Näsan lockar med den mest förtjusande färska buketten av färska blommor, våta stenar, saltad citrus och exotiska frukter, som döljer djupa champagne-liknande toner av nötter och rostat bröd ... Från första klunken, generös i smaken, generöst dela med sig av sin delikata söta frukt charm som vilar på en elegant lätt krämig mousse. Fina brödnoter och en aptitretande salt mineralitet avrundar den friska finishen vackert. Drick nu eller spara i 3-4 år.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Paul Robin Blanc de Blancs Méthode Traditionelle Extra Dry passar bra till...
Om Veuve Ambal

Sedan 1908, när Maison Veuve Ambal erhöll sin första medalj, har de varit referensproducenten för världsklass Crémant de Bourgogne till helt rätt priser. Veuve Ambal har sedan dess vunnit otaliga medaljer och erkännanden i de största internationella tävlingarna. 2019 kom de direkt in på Wine Spectator’s TOP 100-lista över världens bästa vinköp.
Det största Crémant de Bourgogne‑märket i världen grundades 1898 av pionjären Marie Ambal, som förutsett Champagne-metodens framtida popularitet. Hemma i Rully, i hjärtat av Bourgogne, förfinade hon produktionen av sina mousserande viner, både röda och vita. Här fick hon stort erkännande för sina mousserande viner och Veuve Ambal blev snabbt erkända som specialister på Crémant de Bourgogne.
Maison Veuve Ambal är idag fortfarande familjeägt av Piffaut-dynastin där sjätte generationen redan har anslutit sig till organisationen. Familjen förfogar över cirka 250 hektar vingårdar från sex olika burgundiska domäner. Här arbetar man ständigt med att optimera odlingen av sina marker med höga kvalitetsstandarder, och fler och fler av deras vingårdar blir ekologiskt certifierade.
2005 inledde familjen en stor utbyggnad av produktionsanläggningar och lagerkapacitet och flyttade efter mer än 100 år i Rully närmare Beaune. Från sitt nya toppmoderna hem fortsätter de att agera marknadsledare för Crémant de Bourgogne och visar alla konkurrenter hur det ska göras. Maison Veuve Ambal producerar idag topp AOC Crémant de Bourgogne i en rad stilar, som sträcker sig från deras populära Grande Cuvée Brut, deras syndigt söta Demi-Sec ICE‑utgåvor till världsklass vintage Crémant som ger Champagne en match! Vin som dyrkas av vinälskare och connoisseurs världen över – Santé!
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll