Tillbaka

Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2019

Spanien

Spanien, Valencia

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
264,95 SEK
6 fl. per st.
174,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Christine Parkinson
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Sarah Jane Evans MW
90 Point Beth Willard
90 Point Guia Peñin
90-94/100 Decanter
90-93/100 Houlberg
Særdeles god til prisen Din VinGuide

Beställ före

6 timmar 42 min

så skickar vi det idag!

Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2019

Spanien

Spanien, Valencia

13% alk.

75 cl

"93 points." - Christine Parkinson

"93 point. Flot balanceret" - Winewherever, Rasmus Christensen

"92 points." - Sarah Jane Evans MW

"90-94 points. Sweet, ripe and juicy fruit... charming wine" - Decanter

WHOA...."Du kommer att få mycket vin för pengarna." Decanters panel böjer sig djupt över 59 blindprovade viner gjorda på den nya spanska favoritdruvan Bobal.

Testvinnaren för utmärkelsen är det ekologiska vinet Atance 2019 med en enda vingård:

Tänk dig Châtauneuf, Pinot Noir och Brunello... i ett glas!!!

Lika silkeslen som en biljarddyna. Mjuk bärig-saftig charm som Châteauneuf, frisk elegans som Pinot och perfekt örtiga tanniner som Brunello-druvan Sangiovese.

Organic Atance 2019 är en riklig fruktkorg med saftiga röda bär som garanterat får dig på sommarhumör från första klunken! Toni Sarión från Mustiguillo, känd för världens bästa Bobal, gör det röda vinet med toppdruvor från gamla buskvinstockar på Casa Segura-monopolen på 800 meters höjd. P prova det!

Njut av det solo - eller till tapas, saftiga biffar, ljust kött och fågel, paella, pastarätter och krämiga ostar. Servera vid 15-17°C

1 fl. per st.
264,95 SEK
6 fl. per st.
174,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Christine Parkinson
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
92 Point Sarah Jane Evans MW
90 Point Beth Willard
90 Point Guia Peñin
90-94/100 Decanter
90-93/100 Houlberg
Særdeles god til prisen Din VinGuide

Beställ före

6 timmar 42 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2019

93 Point

Christine Parkinson

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Kaptiverende urtet og krydret duft og med smag af vilde mørke bær. Den er flot balanceret med en frisk syre og fuldmodne tanniner. Her forstår man virkelig hvorfor Bobal druen er spået en lys fremtid i Spanien.

92 Point

Sarah Jane Evans MW

90 Point

Beth Willard

90 Point

Guia Peñin

90-94/100

Decanter

Sweet, ripe and juicy fruit. Citrus pith and coriander seed add seasoning to the ripe, opulent berry fruit. Texture is silky with a long finish. Lively acidity gives energy to this charming wine

90-93/100

Houlberg

Smagsmæssigt er vinen også småsaftig, men samtidig så er tanninerne pænt tørre, stramme og sætter sig provokerende i hele mundhulen, hvor de dog fader forholdsvis hurtigt. Frugten er klart mere lys og stringent end duftmæssigt, masser af hindbær, rabarber, ribs og vild god friskhed. Der er igen godt med grønne urter. Jeg er ret fascineret over, at du både får lethed, skarpt tanninbid, friskhed fra frugten og en vis samtidig på én gang ... totalt hjernelammende lækker vin, så klart 5 store tomler med stor pil op.

Særdeles god til prisen

Din VinGuide

UDVALGTE HVERDAGSVINE: særdeles god til prisen

Hur smakar Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2019?

I glaset en inbjudande körsbärsröd färg med en frisk lila ton. Nosen utstrålar ren fruktcharm med smaker av viol, nyplockade vildhallon, granatäpple, körsbär och choklad. Vibrerande friskt med örtiga inslag och spännande mineralitet. I munnen är det sliskigt hallonsaftigt med stort smakdjup, medan tanninerna stramar upp snyggt torrt på den uppfriskande finishen. Extremt fruktig! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.

Risky Grapes (Mustiguillo) Atance Bobal 2019 passar bra till...

Om Bodegas Mustiguillo

image

Om Noma hade gjort vin i Spanien…

René Redzepi från Noma var pionjär för Michelin-mat med bortglömda nordiska råvaror, och i samma anda har Antonio Sarrión från Bodega Mustiguillo förvandlat den sorgligt förbisedd östspanska druvan Bobal till en glänsande världsstjärna!

I 1990‑talet vände Antonio ”Toni” Sarrión ryggen åt en karriär som affärsman för att ägna sig åt sin stora passion: vin!

Hemma i Valencias trakter kastade sig Toni in i studier i enologi och vinodling, och kort därefter arbetade han i vinkällare hos topphus i Kalifornien, Chile och Argentina (bland andra världsberömda Achaval Ferrer och 100-poängsikonen Zuccardi).

Toni var redo. Och tog särskilt en iakttagelse med sig hem till östra Spanien: att många av världens största viner gjordes på lokala druvsorter! Hans eget val föll på två regionala specialiteter, vitvinsdruvan Merseguera och rödvinsdruvan Bobal.

Ingen av druvorna ansågs då vara något särskilt, eftersom lokala producenter i Valencia med hjälp av konstbevattning och heta daltemperaturer prioriterade största möjliga skördeuttag för att producera billiga och jämna konsumtionsviner. Toni, däremot, odlar druvorna på fem unika monopollägen på 800–900 meters höjd nära det ödsliga gårdsstället El Terrerazo, som hans familj tog över redan 1972.

Ekologiskt odlad mark? Kuperade, kalkhaltiga sluttningar på 800–900 meters höjd? Ingen konstbevattning och därmed mystiskt låga skördeuttag? Spontanjäsning? Osv. osv… Ingen av lokalbefolkningen förstod då ett dugg av vad Toni höll på med, så ”Rasmus Modsat” uppe i bergen fick börja helt från början med att producera enkel spansk bordsvin (Vino de Mesa).

Inte utan nervositet lanserade Toni 2003 äntligen sin första flaska Bobal Quincha Corral… men när inflytelserike Robert Parker belönade den med 95 poäng, förändrades allt som med ett trollslag. Snart skålades det i Bobal och Merseguera på världens bästa restaurang, El Bulli, och senare på Celler de Can Roca, The Dorchester, Fat Duck och många andra michelinrestauranger!

År 2010 var även de lokala skeptikerna övertygade, och Bodegas Mustiguillo tilldelades sin egen appellation, Vino de Pago El Terrerazo. “Food & Wine” har hyllat Mustiguillo som ett av de 20 bästa nya vinhusen, medan Antonio Sarrión av tyska “Der Feinschmecker” är nominerad till titeln “Newcomer of the year”. 2012 fanns Mustiguillo med på Wine & Spirits Top 100 över “Wineries of the Year”.

Idag gör Bodegas Mustiguillo fortfarande bara viner från egna, ekologiskt certifierade vingårdar, främst från de två främsta terroirerna, Finca Terrerazo och Finca Calvestra. Parallellt med prestigevinerna från Bodegas Mustiguillo producerar Toni den populära, värdeorienterade Atance-serien från sitt andra (och också ekologiskt certifierade) vineri, Risky Grapes.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter