





Rodriguez Sanzo Damalisco Roble Toro 2022
Står det Ribera del Duero på etiketten? Nej, men ingen kan klandra dig för att du kontrollerar och läser det finstilta...
Damalisco Roble Toro 2022 erbjuder seriös Tempranillo som lagrats på fat med doft, smak och klass från Ribera del Duero för över 150 kr per flaska!
Vinmakaren Javier Rodriguez är framröstad som Spaniens bästa och har arbetat på Château Lafite-Rothschild - vingården som gör ett av världens dyraste Bordeaux-viner!
Javier går till nya ytterligheter för att ge dig marknadens bästa fynd av spanska rött viner. Färgen och tanninerna optimeras genom mikrosyresättningsmetoden - en form av kontrollerad syresättning som är särskilt känd från stora röda viner i Bordeaux.
I källaren mognar Javier inte bara på helt nya franska fat. För att ytterligare optimera smakeffekten använder han speciella fat med speciella snitt som ökar kontaktytan mellan rött vin och fat med hela 75%!
Resultatet är en kraftfull och utsökt fatkryddad Tempranillo med den charmiga drickbarheten hos 15% Garnacha (Grenache). Certifierad veganvänlig.
Psst! Vi nämnde att superåret 2022 hedras med den högsta officiella klassificeringen i D. O. Toro... EXCELLENT!
Guldmedaljvinnare - Frankfurt International Trophy
Njut av det vackra Toro till grillat rött nötkött, lamm, vilt, grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
En vinmakare med gigantiska ambitioner. Ett enormt vinodlingsland med otaliga appellationer att göra vin från. Konsten att avla fram det bästa - och bara det bästa - från varje region är det främsta målet för vinmakaren Rodriguez Sanzo, som grundades 2003 av vinmakaren Javier Rodriguez. En familjeägd vingård med fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet.
"För mig är ett stort vin en perfekt cirkel som är uppdelad i sektioner där terroir, druvsort, klimat och vinmakare samverkar för att skapa det slutliga resultatet."
Och det är precis vad Javier Rodriguez gör till perfektion. Javier är en ambitiös och mångsidig producent som gör vin i flera olika delar av Spanien, bland annat Ribera del Duero, Rioja, Toro, Castilla y León, Priorat och Rueda. Listan kan göras lång.
Javier Rodriguez studerade vid UC Davis i Kalifornien och hans expertis inom markanalys har lett till olika forskningsprojekt och konsultarbete för Bordeaux-slott som Olivier och Lafite-Rothschild. Med en sådan utbildning är det inte konstigt att Javier har bemästrat den svåra konsten att göra vin, som handlar om att välja rätt fält med de bästa terroirerna. Javier producerar högkvalitativa terroir-drivna viner med fokus på ekologi och respekt för naturen och hemlandet.
År 2013 hedrades han med titeln "Spaniens bästa vinmakare" (Vivir el Vino). Javier fortsätter att göra viner av högsta klass från sina olika, mycket älskade terroirer. År 2014 fanns Rodriguez Sanzo till och med med på en internationell lista över de 100 mest prisbelönta vingårdarna i världen. Sedan dess har Javier bara försökt att förbättra produktionen ännu mer och ständigt komma på nya innovativa lösningar.
Hur smakar Rodriguez Sanzo Damalisco Roble Toro 2022?
Dramatisk mörklila Tempranilllo-färg med fin fyllighet i glaset... Stor och fint koncentrerad doft för prisklassen. Damalisco är helt enkelt fullproppad med mörk björnbärsfrukt, engelsk lakrits, peppar, saftiga plommon, hallon och violer som spelar vackert mot fatets kryddiga lyxaromer av rostade kaffebönor, vanilj, cederträ och choklad... Det röda vinet breder ut sig fett och krämigt på tungan, där den läckert kryddiga mörka bärfrukten möter friskt vibrerande mineralnyanser. Garnacha gör ett charmigt framträdande i den imponerande långa och uppfriskande finishen. Stor vinupplevelse till ett löjligt lågt pris! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Rodriguez Sanzo Damalisco Roble Toro 2022 passar bra till...
Hur är Rodriguez Sanzo Damalisco Roble Toro 2022 framställt?
Damalisco Roble Toro 2022 är gjord av 85% Tempranillo och 15% Garnacha, utvalda av Javier Rodriguez från upp till 30 år gamla vinstockar på steniga och grusiga tomter i Toro. Efter minst 4 dagars kall maceration jäser rött vinet med fruktbevarande temperaturkontroll i ståltankar, medan mikrosyresättning (kontrollerad syresättning) stabiliserar färgen och mjukar upp tanninerna. Efter den mjukgörande malolaktiska jäsningen övervintrar rött vinet på tank innan det tappas upp för 6-8 månaders mognad på helt nya franska ekfat. För att maximera effekten av fatlagringen har Javier använt fat med speciella snitt som ökar kontaktytan mellan vin och fat med 75%!
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener

















