





Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2018
Håll i er, Rioja-fans ... Rolland & Galarreta Tempranillo, granne med en berömd vingård med 100 poäng, kan göra anspråk på Best of Show Rioja i den nya årgången 2018 vid en av världens största vintävlingar.
Inte mindre än 250 vinexperter från 55 länder samlades för att bedöma tusentals viner från 45 vinländer. Efter att domarna har smakat och röstat utses Rolland & Gallareta Tempranillo 2018 till den bästa Rioja. Prisutdelningen äger rum på världens ledande vinmässa, ProWein, så stor är prestigen!
Och det fortsätter och fortsätter... På Rioja Masters vinner vinet Gold Award i prisklassen £20-£30 (175-265 DKK). Som officiell importör har vi lyckats förhandla ner ditt pris till en extra attraktiv nivå!
Vår mest populära Rioja är skapad av ingen mindre än Michel Rolland, världens mest kända vinmakare som konsulterar över 100 producenter världen över. Han har aldrig satt sitt namn på en vinetikett förrän 2010, då han inledde ett samarbete med Javier Galaretta, Spaniens mest begåvade vinentreprenör och terroirspecialist.
Dessa två herrar kan sin sak. De har valt grannvinstockarna till ett av Riojas vildaste toppviner för 2000 kr, som har fått 100 poäng flera gånger.
"På bilden ser man vingården *** ****** i mitten, på små terrasser, och våra vingårdar ovanför och nedanför." - Rolland & Galarreta
Njut av denna vackra Rioja till saftigt nötkött, grillat, fläsk, grytor, tapas och lagrade ostar. Servera vid 16-18 grader.
Hur smakar Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2018?
Mycket koncentrerad med en mörklila färg ... Näsan lovar seriös Rioja med intensiva men eleganta aromer av röda skogsbär, svarta körsbär, blå plommon, färska violer, lakrits, mineralisk skogsmark och svarta vinbär, insvept i de mest utsökta fatkryddade tonerna av rök, vanilj, kokosnöt, choklad, torkad piptobak och rostade kaffebönor ... I munnen utsökt koncentrerad frukt med eleganta fatkryddor och en härlig nerv av darrande frisk mineralitet. Efter nästan 6 år på fat och flaska är harmonin på plats och tanninerna är så silkeslena att Rioja surfar nästan sömlöst över din gom. Lång och komplex eftersmak med läckra bärnyanser, örter, lakrits och kakao. Rekordbrytande Rioja för priset! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Smaknoter
Björnbär
Kokos
Lakrits
Svarta körsbär
Vanilj
Rolland & Galarreta Rioja Tempranillo 2018 passar bra till...
Om Rolland & Galarreta

Man finner knappast en större ikon i vinvärlden än franske Michel Rolland. Mannen har i mer än 50 år gjort viner på några av världens största slott och har flera hundrapoängsbedömningar på sitt CV. Den levande legenden har gjort vin i mer än 50 år och konsulterar idag över 100 vinhus i 12 olika länder. Från Screaming Eagle i Napa Valley till Chateau Pavie i Bordeaux… I samarbete med den spanske vinpionjären, Javier Galarreta, har Michel nu lanserat sin helt egna vinserie. Och den har på rekordtid blivit en av de mest populära hos Supervin.
Historien om vinserien ”Rolland & Galarreta”
Även om Michel Rolland är född och uppvuxen i Pomerol och etablerade sin stjärnstatus i Bordeaux, så har han alltid haft ett gott öga till Spanien. Därför valde han 2010 att ingå ett partnerskap med Spaniens skickligaste vinentreprenör, Javier Galarreta, som känner det spanska terroiret till perfektion. I kombination med Michel Rollands vinmakarkunskaper har de tillsammans skapat en imponerande serie viner som tar oss från Rueda, Rioja och Ribera del Duero till Priorat i Katalonien. Totalt förfogar de över 120 hektar i de bästa regionerna i Spanien. Druvmaterialet levereras av små vinbönder som Javier och Michel handplockat särskilt för deras vinserie. Det är också en av förklaringarna till att produktionerna är mycket små och nästan kultartade, med ned till bara några tusen lådor per årgång. Missionen är klar för de två vinpionjärerna - att skapa moderna, eleganta, terroirdrivna viner som ska lyfta de berömda spanska regionerna ännu högre i det internationella vinhierarkiet.
Mer terroir än trä - En ny stil från Rolland
Vid presentationen av ”Rolland & Galareta” nämnde Michel Rolland de viktigaste sakerna i framställningen av vinerna: ”1: Beliggenhed – 2: Beliggenhed – 3: Beliggenhed. Og så kan vi tage den derfra.”
Michel Rolland blev särskilt känd under 1980‑talet, då han framavlade viner med en tydlig Parker-appell som belönades med flera hundrapoängsbedömningar. Stilen kännetecknades av kraftig extraktion och stora mängder nya ekfat. Men under de senaste åren har Michel funnit en ny stil som främst sätter frukten och terroiret i centrum. Detta syns kanske allra tydligast i deras vin från Priorat, Clos de Ferran, som nyligen utsågs till bästa Priorat vid Decanter World Wine Awards med 97 poäng. Här har Michel Rolland lyckats skapa ett nästan ”cool climate” Priorat genom att använda druvor från nordvända sluttningar kombinerat med särskilda uppbindningstekniker i vingården som skyddar druvorna från den starka solen. Vem hade trott att Priorat kunde nå en nästan burgundisk nivå av elegans och finess? Man ska inte tro att det är slut med ekfat från Michel Rollands sida. De finaste amerikanska och franska ekfaten används i flera av vinerna, men de används uteslutande där det kan ge komplexitet åt vinerna och vingar åt terroiret.
Trots att den exklusiva R&G-serien redan är en stor succé och får den ena världsklassbedömningen efter den andra, är vinerna prissatta mycket fördelaktigt.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener