



Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2020
NYHET - Supervin kan nu presentera vinserien från den kände TV-kocken Claus Holm, som har gjort två utmärkta sydfranska viner i samarbete med den erfarne vinmakaren Klaus Rune Hansen.
Här får du ett underbart matvin som har den köttiga smakintensiteten hos en Chateauneuf du Pape och en touch av peppar och viol som i Norra Rhône.
Claus Holm är inte bara kräsen när det gäller ingredienserna till sina rätter. Naturligtvis spelar allt in när han väljer att namnge ett vin själv. Därför slog han sig ihop med danske Klaus Rune Hansen, som har gjort vin sedan 1993 och idag har utmärkta vingårdar i den populära Languedoc-Roussilion-regionen. Klaus Rune sparar inte på krutet i källaren och förgyller vinet med eklagring i 12 månader.
Även om Claus Holms vinserie är känd som "franskt gourmetvin" kan du utan problem kombinera detta rött vin med danska vardagsrätter samt charkuterier, ost och tapas.
Vinet vinner en välförtjänt guldmedalj på Gilbert & Gaillard i samma fantastiska årgång 2020... Utmärkt!
....
Vinet passar bra till biffar, lamm med örter, fläskkotletter, gourmetburgare, grytor, charkuterier och krämiga ostar. Servera vid 15-17°C
Hur smakar Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2020?
Det sydfranska rött vinet seglar vackert i glaset med en tät plommonröd färg. En himmelsk doft stiger upp med violer, hallon, jordgubbar, svarta körsbär, plommon och björnbär, infunderade med komplexa inslag av oliver, krossade pepparkorn, torkade örter och bacon, samt lyxiga kryddor från de 12 månaderna på ekfat. Vinet lägger sig på tungan med en rik och elegant kryddig bärfruktsmak. Matvänliga och finpolerade tanniner fortsätter till den långa avslutningen, som avrundas med nymalet kaffe och mörk choklad. Klassiskt sydfranskt rött vin när det är som charmigast. Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2020 passar bra till...
Hur är Signature Chef Claus Holm Syrah Grenache 2020 framställt?
Vinet är gjort på 70% Syrah och 30% Grenache, skördade från appellationen Corbières, som ligger i den populära sydfranska vinregionen Languedoc-Roussilion. När druvorna anländer till vingården placeras hela klasar i ståltankar där de, under tyngden av de andra klasarna, krossar de lägsta druvorna vars must börjar jäsa. Denna produktionsmetod kallas "carbonic maceration" och är särskilt välkänd från de fruktiga Beaujolais-vinerna. När vinet har jäst färdigt ger 12 månaders lagring på ekfat en mer komplex smak.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll
















