



Tre Cipressi Brunello di Montalcino 2019
Tre Cipressi är en överdådig, lyxig, fatlagrad och kritikerrosad Brunello di Montalcino som slår ett stort fett hål i den danska marknaden med sitt banbrytande erbjudandepris. Sällan har du kunnat uppleva den magiska Brunello-årgången 2019 till ett sådant vansinnigt pris och vi förutspår en massiv efterfrågan.
Du kommer inte att tvivla en sekund på att det här vinet kommer från det legendariska 2019, vilket har fått kritiker och Brunello-producenter att dra paralleller till 2010, 2016 och alla andra höjdpunkter i Montalcinos imponerande historia. Detta är bara ett litet urval av årgångsrecensioner från några av de mest framstående kritikerna.
Njut av det till saftiga biffar, lamm, vilt, mustiga pastarätter, tryffel, svamp och fasta, lagrade ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Tre Cipressi Brunello di Montalcino 2019?
Tre Cipressi uppfyller alla förväntningar på Brunello när det hälls upp och visar en arketypisk tegelröd färg ... Doften överväldigar dig med en fängslande Brunello-doft av saftiga mörka körsbär, plommon, torkade violer och tranbär som smälter samman vackert med fatlagrad balsamico, vermouth, läder, lakrits och Herbes de Provence. Toppa det hela med rostade moccabönor, cigarrlåda och nyhyvlad cederträ. Tre Cipressi landar på tungan med en rikedom och struktur som bara kan uppnås i superårgångar som 2019. En unik, livlig mineralitet och biffvänliga tanniner omfamnar den mörka mörka bärfrukten som domineras av plommon och svarta körsbär. Extremt långvarig finish, elegant kompletterad av våt skogsmark, lakrits och muskotnöt tack vare den lyxiga fatlagringen. Det vildaste köpet av Brunello 2019 är nu verklighet. Det kommer att bli en kamp om varje flaska! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Smaknoter
Cederträ
Lakrits
Svarta körsbär
Tranbär
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Tre Cipressi Brunello di Montalcino 2019 passar bra till...
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener