



Tre Cipressi Brunello di Montalcino 2020
Utsåld alldeles för länge… men nu är det lyxfatlagrade Brunello-kapköpet "Tre Cipressi" tillbaka!
Här får du 100 % handplockad Sangiovese från toppmarker i Montalcino – lagrad 2 år på fat, varav 20 månader i traditionella botti och 4 månader i exklusiva franska barriques.
Den här läckra Brunello är proportionellt alldeles för stor för sin prislapp – och av samma skäl har vi lovat producenten att inte avslöja vem som ligger bakom. "Tre Cipressi" är en hemlig label, eftersom samma vin säljs i Danmark under ett annat namn – och till avsevärt högre pris.
Vinet i sin ursprungliga utgåva (samma årgång 2020) har fått 92 poäng av Wine Spectator.
”★★★★★ 5/5 outstanding vintage” – Consorzio Brunello di Montalcino
Årgång 2020 tilldelas toppbetyget 5 av 5 stjärnor hos det officiella Brunello-konsortiet. Bättre än 2017. Bättre än 2018. Och på nivå med legendariska 2019. Flera recensenter antyder till och med att 2020 överträffar 2019 i elegans och balans.
Vi ger dig vår unika smakgaranti på en av Danmarks bästa Brunello-viner i sin prisklass!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, vilt, kraftiga pastarätter, tryffel, svamp samt fasta, lagrade ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar Tre Cipressi Brunello di Montalcino 2020?
Tre Cipressi Brunello di Montalcino DOCG 2020 glänser klassiskt tegelstensröd i glaset… Doften är förföriskt läcker med elegant arom av mörka körsbär, plommon, viol och tranbär, som på ett komplext sätt följs av läder, lagrad balsamico och Herbes de Provence samt lyxkryddade ekfatstoner av mokka och cederträ … Brunellon imponerar med en föredömlig balans i munnen, där en vibrerande mineralitet och biffvänliga tanniner sveper runt toppårgångens förtrollande Sangiovese-frukt. Den långa eftersmaken klingar balanserat med lager-på-lager av fruktnyanser, toppade med spännande inslag av skogsgolv och engelsk lakrits… Utmärkt Brunello – och åtminstone på samma nivå som 2019! Drick nu, eller lagra +10 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Herbes de Provence
Kaffe
Svampar
Tranbär
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Tre Cipressi Brunello di Montalcino 2020 passar bra till...
Hur är Tre Cipressi Brunello di Montalcino 2020 framställt?
Tre Cipressi 2020 är framställt på 100% Sangiovese, som handplockas från ett kalkstenshaltigt Montalcino-terroir på 350 meters höjd med svalkande briser från Tyrrenska havet. Musten jäser fruktbevarande i ståltank med 10–12 dagars skalmaceration. Därefter tillför Brunello-vinet extra djup, komplexitet och kryddighet genom sin tvååriga fatlagring, varav 20 månader på traditionella botti, innan det flyttas över för ytterligare 4 månader i exklusiva franska barriques. Innan flaskning fulländas vinet med avrundande mognad i källarkyla tills det släpps under det femte året efter skörden.
Druvor
SangioveseVindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener




























