



Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2019
Vi ringer alla Ribera-fans... Det här är äkta vara. Fatlagrat vin från en enskild vingård från 2019 års årgång - områdets största på flera år!
Det finns inget att missta sig på, inga lösa trådar eller kvalitetskompromisser, bara ren Ribera-läckerhet. En klass-Crianza från "Spaniens bästa vinmakare 2014"...
Druvorna skördas från den enda vingården Pago El Carril, och eftersom Javier Rodriguez jäser vinet med den övre markens naturligt förekommande jäststammar får du äkta och unika terroirsmaker i denna fatkryddade topp Tempranillo.
Ribera är hotspot för vin i Spanien. Priserna har dock skjutit i höjden i takt med populariteten och många konsumenter söker sig någon annanstans. Men du behöver inte nödvändigtvis göra det. Valsanzo erbjuder massor av Crianza-kvalitet till överkomliga priser - och tack för det!
Njut av det till grillat rött nötkött, lamm, vilt, grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2019?
Redan i glaset, en mörk och intensiv Ribera del Duero ... Näsan lockar med läckra dofter av violer, svarta körsbär, engelsk lakrits, örter och rostade kaffebönor ... I munnen en smakbomb! Fylliga, mörka bär lindar sig runt tungan. Svarta vinbär, körsbär, hallon. En sekund senare börjar komplexiteten från den 12 månader långa fatlagringen på franska ekfat att blandas in. Lakrits, läder och en antydan till söt vanilj. Ett stort vin från den 40-åriga enskilda vingården Pago El Carril i Ribera del Duero. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Valsanzo Crianza Ribera del Duero 2019 passar bra till...
Om Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener