



Valsanzo Ribera del Duero Crianza 12 Meses en Baricca 2020
DK:s bästa Ribera del Duero-köp har varit slutsålt i många månader ... Nu är bästsäljaren från "Spaniens bästa vinproducent" äntligen tillbaka!
Vinjournalister, kritiker och experter firar årgång 2020, som tilldelats högsta möjliga betyg från Ribera del Dueros officiella konsortium. Frukten är i ren världsklass!
Druvorna handplockas från upp till 40 år gamla Tempranillo-buskar på den enskilda vingården Pago El Carril på 900 meters höjd, och eftersom Javier Rodriguez också jäser vinet med de naturligt förekommande jäststammarna från den bästa jorden får du en äkta och unik terroirsmak i denna fatkryddade topp-Tempranillo.
Vi talar om 12 månaders Crianzalagring i dyra nya franska barriques på 225 liter. Vi ringer alla Ribera-fans. Det här är äkta vara... och för priset, ett fynd!
Det har gått tio år sedan Vivir el Vino hyllade Javier Rodriguez som "Spaniens bästa vinmakare", och mästaren som arbetade för Château Lafite-Rothschild har minst sagt inte förlorat sin "touch" med Tempranillo...
Ribera är den absoluta hotspot för rött vin i Spanien. Tyvärr höjer många producenter sina priser i takt med Crianzas popularitet, men på Valsanzo kan du fortfarande få en fantastisk Crianza till ett bra pris!
......
Njut av det till grillat rött nötkött, lamm, vilt, grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Valsanzo Ribera del Duero Crianza 12 Meses en Baricca 2020?
En klassisk mörk och intensiv körsbärsröd Ribera del Duero vid upphällning... Nosen lovar läckert fatkryddad Tempranillo med massor av rostade kryddor, kaffe och choklad, snyggt uppvägt av fullmogna svarta körsbär, violer, engelsk lakrits, örter och rika plommonaromer... En saftig, kryddig och koncentrerad smakbomb i munnen! Rika, mörka bär smeker tungan, medan komplexiteten från 12 månaders fatlagring på nya små franska barriquer lyfter upplevelsen till oöverträffade höjder för prisklassen. Lakrits, läder, mokka och söt vaniljkrydda... En stor Ribera del Duero från 40-åriga buskvinstockar på Pago El Carril enskilda vingård ... Wow! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Valsanzo Ribera del Duero Crianza 12 Meses en Baricca 2020 passar bra till...
Hur är Valsanzo Ribera del Duero Crianza 12 Meses en Baricca 2020 framställt?
Vinet är gjort på 100% Tempranillo från 30-40 år gamla vinstockar. Druvorna odlas på 900 meters höjd över havet på ler- och kalkstensfältet Pago El Carril. Vinet spontanjäses med terroirens egen jäst innan det avslutas med 12 månaders lagring på nya franska 225-liters ekfat.
Druvor
TempranilloOm Rodriguez Sanzo

"Best Winery in Spain" - Vivir el Vino
“En fantastisk vin er for mig en perfekt cirkel opdelt i sektioner hvor terroir, druetypen, klimaet og vinmageren tilsammen smeder det endelige resultat.” – Javier Rodriguez
Som ett av Spaniens främsta rödviner är Tempranillo-flaggskeppet El Teso från 140 år gamla "före phylloxera" buskvinstockar ett bevis på en vinmakare med enorma ambitioner.
Javier Rodriguez är emellertid en extremt mångsidig producent som producerar vin i alla prisklasser och från praktiskt taget alla hörn av Spanien. Ribera del Duero, Rioja, Toro, Priorat och Rueda... Listan fortsätter!
Javier grundade sitt vinhus Rodriguez Sanzo 2003. Med strikt fokus på kvalitet, terroir, ekologi, biodynamik och hållbarhet kunde han redan tio år senare hyllas som ’’Spaniens bedste vinhus’’ av Vivir el Vino. Och framgången är inte slumpmässig.
Rodriguez har studerat vid UC Davis i Kalifornien, och hans expertis inom jordanalys har lett till konsultuppdrag för bl.a. Château Lafite-Rothschild 1. Cru Classé i Pauillac.
I källaren går Javier Rodriguez till ytterligheter för att optimera användningen av ekfat. Han reser först till träets ursprungsområden, där han själv väljer ut de bästa ekarna. Två gånger per år kontrollerar han personligen att träet lagras och torkas korrekt innan tunnorna tillverkas enligt hans strikta anvisningar.
Som bevis på vinernas extremt höga klass finns Rodriguez Sanzo med på listan över världens 100 mest prisbelönta vinerier.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener



















