





Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2019
Ja, spänn fast säkerhetsbältet... Villa Poggio Salvi har i åratal utmärkt sig som det bästa Brunello-köpet på marknaden, och nu lägger vår bästsäljande Sangiovese extra avstånd mellan oss och konkurrenterna.
Varken James Suckling, GardiniNotes eller vindrottningen Jancis Robinson har någonsin betygsatt vinet högre än i den efterlängtade och hypade årgången 2019. Och så måste vi bara lägga oss ner...
Vinmakaren Luca Belingardi överträffar alla tidigare prestationer med denna fantastiska Brunello från västra Montalcino, där svala vindar från Tyrrenska havet ger smaken en unik mineralisk elegans.
Handla nu medan vi fortfarande har flaskor och få Sangiovese i världsklass till ett förvånansvärt lågt pris. Bli upphetsad!
Njut av den till rött nötkött, italienska specialiteter, svamp och lagrade ostar. Njut av vinet vid 16-18°C.
Hur smakar Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2019?
Villa Poggio Salvi 2019 presenterar sig i glaset som elegant körsbärsrött med en vacker orange kant... Extremt förförisk på näsan med delikata nyanser av svävande rosenblad, salvia och mynta, perfekt uppbackad av saftiga körsbär, torkade tranbär, vildhallon och smultron och komplexa undertoner av söt balsamico, kaffe, mineralitet, skogsmark och lakrits... På tungan, silkeslen med lockande röd och mörk bärfrukt, kryddiga örter och mineralitet som spelar fint med fatets komplexa nyanser. Delikat finess och fint balanserade, biffvänliga tanniner. På sista raden, en helt ny Brunello till ett drömpris... Historiskt värde! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2019 passar bra till...
Hur är Villa Poggio Salvi Brunello di Montalcino 2019 framställt?
Vinet är gjort på 100% Sangiovese som Villa Poggio Salvi skördar för hand från upp till 35 år gamla vinstockar på sina egna sydvästvända fält, som ligger i den mest kustnära delen av Montalcino-området. Druvorna kallmacereras i 8 dagar vid 12°C, varefter musten jäser temperaturkontrollerat vid 28°C. Extraktionen av färg, smak och tannin sker automatiskt med hydraulisk stampning av druvskalen i den jäsande musten. Lagrat i 30 månader på stora slavonska fat och flera år på flaska före lanseringen. Årlig produktion: 40 000 flaskor.
Druvor
SangioveseOm Villa Poggio Salvi

”The Brunello of the Tagliabue family project is an elegant version” – GardiniNotes
”Den friskhed man finder i Villa Poggio Salviś Brunello er simpelthen en kæmpe fornøjelse at opleve” – WineWherever
Villa Poggio Salvi är familjehuset bakom vår mest populära Brunello di Montalcino, som triumferar som testvinnare i Jyllands-Postens stora Brunello-test med perfekta 6 av 6 stjärnor.
Vingården ligger längst västerut i Montalcino. Så långt västerut och så högt belägen, faktiskt, att Villa Poggio Salvi har utsikt över Tyrrenska havet. Platsen var redan på 1500‑talet erkänd för sina viner. Sedan 1979 är det dock ingenjören Pierluigi Tagliabue som för allvar har satt Villa Poggio Salvi på kartan. Fastighetens 20 lerhaltiga hektar i Montalcino ligger på 300–500 meters höjd, vilket ger en gynnsam temperaturvariation med maritim påverkan från Tyrrenska havet.
Det ger Sangiovese med underbar friskhet, elegans, finess och parfym. Fruktens autentiska uttryck förstärks av traditionell mognad på stora fat. Högst upp i Brunello-hierarkin tronar flaggskeppet Pomona, ett förbluffande single-vineyard-vin som är uppkallat efter fruktens gudinna.
Winemaker är Pierluigis barnbarn Luca Belingardi, som är utbildad enolog vid universitetet i Milano. Lucas arkitektritade vinkällare är vackert integrerad i terrängen vid Villa Poggio Salvi. 1998 knöts en separat vingård med 20 hektar vinmarker i Chianti Colli Senesi till verksamheten. Härifrån kommer toppköp som Chianti Caspagnolo samt de läckra IGT:arna Tosco och Lavischio, gjorda på respektive Sangiovese och Merlot.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll















