
Zeni Soave Classico DOC 2021
Mineral Soave... Italiens svar på Chablis!
Med tanke på priset och kvaliteten på denna färska delikatess är det frestande att utnämna Soave till världens mest förbisedda vinregion.
Även om priset är helt annorlunda kommer alla med smak för krämig och mineralisk Chablis att bli förälskade i denna delikata och eleganta norditalienska.
Zenis utmärkta Soave kommer från de vulkaniska kullarna nära Monforte d'Alpone, den bästa delen av den prestigefyllda Classico-zonen, där de vita vinerna imponerar med extra nivåer av krusande mineralelegans.
Prova den som ett fräscht alternativ till Sauvignon Blanc, Chablis och andra fräscha Chardonnays!
Njut av den till mys, aptitretare, skaldjur, sushi, lätta tapas, sallader och krämiga ostar. Serveras vid 8-10°C.
Zeni-familjen har gjort vin i fyra generationer, sedan 1870. Idag drivs företaget av de tre syskonen Fausto, Elena och Frederica. Zeni är ett namn som väcker respekt och beröm överallt. Från fräscha vardagsviner till ambitiös Amarone och förförisk Recioto, Zeni garanterar högsta kvalitet över hela linjen!
Hur smakar Zeni Soave Classico DOC 2021?
På häll, elegant citrusgul med fräscha gröna nyanser ... På näsan, enormt inbjudande med färska och delikata aromer av vårblommor, saltad grapefrukt, gåtfull mineralitet, päron och en touch av honungsmelon, som ger plats för delikata inslag av mandel, färska örter och våta stenar ... I munnen, lätt krämig, frisk och delikat i frukten som skruvar upp sötmafaktorn ... Ja, det är så här en riktig Soave Classico smakar! Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.
Zeni Soave Classico DOC 2021 passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.