Amicone Limited Edition Corvina 2018
Årets sämsta nyhet för Amarone har kommit ... med maximal wow-faktor!
Amicone är redan ett av Danmarks mest sålda rött viner - men den nya kraftfulla versionen överglänser alla de många "Amarone-dödare" som vi hittills har sett i prisklassen. Bli upphetsad!
Kort sagt, AMICONE LIMITED EDITION 2018 är en revolutionerande, utsökt Veneto-vinnare, som i smak och kvalitet ensam får livsmedelsindustrins billiga Amarones att skämmas - till ett mycket högre pris.
Den fatkryddade eftersmaken kulminerar med perfekt balanserade tanniner som är lika perfekta med som utan mat...
Njut av det mångsidiga Amicone solo som ett mysigt vin - eller till biffar, BBQ, lamm, pasta, pizza, viltkött, fläsk och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Amicone Limited Edition Corvina 2018?
Nyhälld flyter Limited Edition tätt och mörkt körsbärsrött i glaset... Redan på näsan är det fantastiskt med intensiva aromer av lyxiga svarta Amarenakörsbär, smultron, plommon, viol, katrinplommon, lakrits, choklad, läder, kanelkrydda och mörkrostade kaffebönor... Hela härligheten gör ett välkommet återbesök i smaken, där det Amarone-koncentrerade rött vinet också imponerar med sin rika och silkeslena konsistens. Den fatkryddade eftersmaken kulminerar med perfekt balanserade tanniner, en ny Veneto-vinnare är född! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Amicone Limited Edition Corvina 2018 passar bra till...
Hur är Amicone Limited Edition Corvina 2018 framställt?
Vinet är gjort på Amarones berömda signaturdruva Corvina, som handplockas kluster för kluster för kluster från utvalda toppvingårdar i Veneto. Efter skörden följs Amarone-metoden... Först transporteras druvorna i speciella lådor in i ett ventilerat rum där så mycket som 35% av druvornas volym avdunstar med tiden. Resultatet är russinliknande smakbomber med enorm kvalitetspotential.
Flaggskeppet Amicone jäser nu i ståltankar med fruktbevarande temperaturkontroll, varefter den 45 dagar långa macerationsperioden extraherar enorm saft, kraft och struktur från druvskalen. Toppvinet kompletteras med kryddor från 12 månaders lagring på helt nya 225-liters barriques, både ek och akacia, medan resten lagras på ståltankar för att förstärka Corvina-druvans lätt kryddade signaturfrukt. Efter fatlagring, blandning och buteljering vilar rött vinet i ytterligare 3 månader på flaska innan det släpps till försäljning.
Druvor
Corvina
















