
Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2020 ØKO
Letar du efter Amarone i världsklass... och du är inte på "humör" att betala en fyrsiffrig summa?
Då har Buglioni förmodligen det bästa alternativet till kultvinerna från Dal Forno och Quintarelli. "Il Lussurioso" säljer ofta slut inom några timmar efter att vi har skickat ut ett nyhetsbrev, eftersom kraften, punkten och kvaliteten på lyx Amarone helt enkelt är oöverträffad för priset.
Buglionis framgångar är långt ifrån en tillfällighet. Mariano Buglionis team arbetar mycket hårt i källaren och husets Amarone genomgår hela 30 månaders fatlagring - det är ett halvt år längre än världens dyraste Amarone, Dal Forno Romano!
2020 är en riktig kraftårgång med kolossal fruktkoncentration ... Gör dig redo att fylla ditt glas med den djärvaste, mycket potenta, fatkryddade 16% Amarone som återigen kommer att bombardera kritiker och extatiska Amarone-älskare.
Detta är kärnan i Valpolicella och vad Amarone är och borde vara!
......
Njut av det som ett mysigt glas eller till lammrack, vilträtter, BBQ och mustiga kötträtter. Kan även serveras till tapas eller ett urval mogna ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2020 ØKO?
Amarone presenterar sig med en överlägsen mörk körsbärsfärg som lämnar lårlånga gardiner längs glasets innerkant... Nosen lämnar inga tvivel. Du kommer att få en Amarone-upplevelse för livet! Torkade violer, intensiva svarta körsbär, plommon, russin och björnbär omsluts av lyxig fatkryddad Valrhona-choklad, espressobönor och Tahiti-vanilj... Vinet glider över tungan som en glaciär, djärvt, fruktkoncentrerat och oemotståndligt, medan det stora Amarone-paketet långsamt vecklas ut ... Katrinplommon, russin, söt piptobak, en aning lakrits och nymalen peppar dominerar smaken, som dröjer sig kvar imponerande länge med klunk efter klunk. Perfekt balans mellan torkad fruktsötma, fatkryddor och silkeslena tanniner... Marianos största Amarone-mästerverk hittills? Drick nu med syresättning eller spara +10 år från skördeåret.
Smaknoter
Russin
Svarta körsbär
Katrinplommon
Vanilj
Violett
Buglioni Amarone della Valpolicella Classico Il Lussurioso 2020 ØKO passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll