
Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019
"Om det här inte är Amarone, så är det ett lögnvin!"
Kapow! Och i den nya årgången 2019, som är klart större än 2018, är marknadens bästa Ripasso ytterligare förstärkt med ekologisk certifiering!
Il Bugiardo är framröstad som ett av Danmarks bästa viner! I november 2021 smakar sig recensenten Bottleneck igenom ett toppfält på 30 viner för högsäsongen, med priser som når upp till 400 DKK per flaska.
Nivån är helt enkelt exceptionell.
Även professionella provsmakare jämför den med Amarone... Il Bugiardo betyder "Lögnaren". Buglioni Ripasso fick sitt namn när en känd sommelier provsmakade vinet - och utbrast: "Om det här inte är Amarone, då är det ett lögnaktigt vin!"
Njut av det till nötkött, hjortkött, lamm, fläskkött, grytor och mogna ostar. Njut av vinet vid 16-18°C
Hur smakar Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019?
Mörkt och intensivt körsbärsrött i glaset. Doften är koncentrerad och mycket förförisk med smaker av viol, körsbär, blåbär, plommon och russin. Inslag av vanilj, mörk choklad, örter och tobak. Mjukt och imponerande fylligt i gommen med en härlig kryddig bärsötma. Eftersmaken matchar bra Amarone i längd, kraft och detalj! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019 passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning