Tillbaka

Økologisk

Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019

Italien

Italien, Veneto

13,9% alk.

75 cl

1 fl. per st.
429,95 SEK
6 fl. per st.
319,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point International Wine Challenge
⭐4,0 - topbedømt årgang! Vivino

Beställ före

11 timmar 33 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019

Italien

Italien, Veneto

13,9% alk.

75 cl

"93 point. Easydrinkable - smooth og lækker." - Mad og Monopolet

"93 point. Virkelig flot Ripasso." - Winewherever, Rasmus Christensen

"93 points. Layered and complex" - International Wine Challenge

"Om det här inte är Amarone, så är det ett lögnvin!"

Kapow! Och i den nya årgången 2019, som är klart större än 2018, är marknadens bästa Ripasso ytterligare förstärkt med ekologisk certifiering!

Il Bugiardo är framröstad som ett av Danmarks bästa viner! I november 2021 smakar sig recensenten Bottleneck igenom ett toppfält på 30 viner för högsäsongen, med priser som når upp till 400 DKK per flaska.

Nivån är helt enkelt exceptionell.

Även professionella provsmakare jämför den med Amarone... Il Bugiardo betyder "Lögnaren". Buglioni Ripasso fick sitt namn när en känd sommelier provsmakade vinet - och utbrast: "Om det här inte är Amarone, då är det ett lögnaktigt vin!"

Njut av det till nötkött, hjortkött, lamm, fläskkött, grytor och mogna ostar. Njut av vinet vid 16-18°C

1 fl. per st.
429,95 SEK
6 fl. per st.
319,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Mad og Monopolet
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point International Wine Challenge
⭐4,0 - topbedømt årgang! Vivino

Beställ före

11 timmar 33 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019

93 Point

Mad og Monopolet

Jeg har drukket næsten alt fra huset Buglioni, og de skuffer aldrig! Det gør deres Ripasso fra 2019 heller ikke. Først og fremmest, så glem det med at sammenligne med Amarone, det er ikke hensigten overhovedet. Når Ripasso er lavet som denne, så er den helt sin egen. Noter af kirsebær, tobak, espresso og vanilje. I munden - easydrinkable - smooth og lækker. Hvis du serverer italiensk mad, grill eller en god bøf, så fungerer denne upåklageligt. (vurderet ved en tilbudspris kr. 199,95)

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Virkelig flot Ripasso. Her er der masser af spændstig syre, balanceret moden frugt, urter og krydderier i afmålt dosis. Specielt vinens intensitet og energi er en fornøjelse at få ind i munden. Når Valpolicella vin er bedst, så er det friskt og elegant, er det får man lov til at opleve her. (vurderet ved en tilbudspris på kr. 199,95)

93 Point

International Wine Challenge

Layered and complex with smoked pumpkin and rich damson fruit. Blackcurrant and herbal on the delicate palate.

⭐4,0 - topbedømt årgang!

Vivino

94 Point(tidigare årgång)

Flaskehalsen

Her har vi en Ripasso, der prismæssigt nærmer sig Amarone. Smagsmæssigt overhaler den imidlertid ret hurtigt de billigere Amaroner, for man fornemmer, at her er tale om druer af højeste kvalitet. Selve produktionen af Ripasso er ikke helt så omkostningstung som Amarone, og derfor giver det rigtig god mening at investere i en Ripasso som denne, hvis budgettet ligger lige omkring 200 kroner. For her får du en fyldig, smagfuld, krydret Valpolicella-vin, der har en snert af de brændte noter, der nærmest hører sig til i en Ripasso, men det er stadig i super balance. Her er ikke bare pumpet smag i flasken uden omtanke. Her er balance – og mening med galskaben. (vurderet ved en tilbudspris på 184,95)

92 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Buglioni forstår at lave voluminøse Amarone vine, men så sandelig også Ripassoer, hvilket måske ikke er så underligt. Deres 2018 Ripasso oser af modne stevnskirsebær, varme kryderrier, tobak, herbs de provence, og den er sødmefulde frugt er flot balanceret af syren. Vil udvikle sig positivt over de næste par år. Kvalitets Ripasso.

90 Point(tidigare årgång)

Wine Spectator

A juicy red, rich with savory notes of smoke, tobacco and a touch of bresaola as well as a streak of ripe black currant and blackberry fruit. Backed by chalky tannins, this is well-knit and medium- to full-bodied, with a fresh and chewy finish. Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina and Oseleta.

90 Point(tidigare årgång)

Decanter

Richer, mid-weight style with dried plums, cherry, black pepper, cranberries and sloe. Very pleasant with a long finish.

Hur smakar Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019?

Mörkt och intensivt körsbärsrött i glaset. Doften är koncentrerad och mycket förförisk med smaker av viol, körsbär, blåbär, plommon och russin. Inslag av vanilj, mörk choklad, örter och tobak. Mjukt och imponerande fylligt i gommen med en härlig kryddig bärsötma. Eftersmaken matchar bra Amarone i längd, kraft och detalj! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.

Buglioni Ripasso Il Bugiardo ØKO 2019 passar bra till...

Om Buglioni

image

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet

”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen 

"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni

Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.

I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.

Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.

Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.

Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.

Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,9 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

8-10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter