0Varukorg

Tillbaka

Buglioni Rosacipolla Rosato 2022

Italien

Italien, Veneto

12% alk.

75 cl

1 fl. per st.
264,95 SEK
6 fl. per st.
204,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point Mad og Monopolet

Buglioni Rosacipolla Rosato 2022

Italien

Italien, Veneto

12% alk.

75 cl

"92 point. Corvina-druen kan andet end at spille førsteviolin, når det kommer til Amarone - den formår også at være fremragende, når det kommer til rosévin... Glimrende rosé." - Mad og Monopolet

"95 point. Buglioni er ikke et hvilket som helst vinhus i Valpolicella … en meget ren og autentisk roséoplevelse til de lune sommerdage på terrassen" - Barego'mad(tidl. årg.)

"92 point. Rosévin fra en af Valpolicellas gode Amarone producenter" - Winewherever, Rasmus Christensen(tidl. årg.)

"★★★★★ (5 ud af 5 mulige) En let rosé, der smager af forår og sommer" - Vinavisen(tidl. årg.)

Mariano Buglioni hade faktiskt reserverat sin unika Rosacipolla för familj, vänner och stamkunder!

Men under ett besök hos producenten utökade Supervin sin vänkrets. Vi njöt genast av den fantastiska rosévinen gjord på Amarone-druvan Corvina och lyckades få Mariano på andra tankar.

Sedan dess har den populära rosén fått höga betyg av flera recensenter, eftersom kvaliteten är oöverträffad!

Rosacipolla är helt enkelt ett fantastiskt elegant glas rosé. Tillverkat av Corvina-druvor som handplockats från över 30 år gamla vinstockar på en grusig terroir i San Pietro In Cariano. En njutning för alla sinnen och ett fantastiskt roséglas vid alla tillfällen!

Vi förstår varför Buglioni ursprungligen ville behålla denna rosépärla för sig själv och sin inre krets... Det perfekta norditalienska alternativet till Provence!

......

En uppfriskande aperitif och ett utmärkt komplement till skaldjur, antipasti, crudités, lätta pastarätter, fågel, sushi och sallad. Servera vid 6-10°C.

1 fl. per st.
264,95 SEK
6 fl. per st.
204,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
92 Point Mad og Monopolet

Recensioner av Buglioni Rosacipolla Rosato 2022

92 Point

Mad og Monopolet

Corvina-druen kan andet end at spille førsteviolin, når det kommer til Amarone - den formår også at være fremragende, når det kommer til rosévin. Denne fra det kendte hus Buglioni nyder på duft af rosenblade, jordbær, citrus, flint, kalk og saltet grape. I munden er den mineralsk, hvor du fornemmer en lille smule “hav” samt en delikat let frugtsødme. Glimrende rosé. 1 stk 149,95 / BEDSTE PRIS v/6 fl. 84,95

95 Point(tidigare årgång)

Barego'mad

Buglioni er ikke et hvilket som helst vinhus i Valpolicella, og jeg har tidligere haft fornøjelsen af at smage på husets repertoire indenfor rødvine, som ligger et flot niveau for dagen. Rosacipolla er absolut ingen undtagelse, og leverer en meget ren og autentisk roséoplevelse til de lune sommerdage på terrassen, hvor lysten til et glas ren læskende rosé melder sig uden forstyrrende elementer af slikket sød candyfloss. Med Rosacipolla får du en helstøbt autentisk rosévin med fuld fokus på Corvina-druens DNA, hvilket resulterer i en lys frisk rosé med perfekt orkestrerede doser af sommerbærfrugter, citrus og røde kirsebær i både næse og mund. Stilen er tør og frisk og ligger rigtig godt på tungen, hvor den friske syre sørger for læskende saftighed og renhed ud i en uimodståelig letkrydret finale af forskellige urter, som bare oser af sommerstemning på terrassen og frokost ved bølgen blå. Det er en rosé der kan alt det du drømmer om, hvis den ikke lige skal stå på sød candyfloss, der hviner i tænderne.

92 Point(tidigare årgång)

Winewherever, Rasmus Christensen

Rosévin fra en af Valpolicellas gode Amarone producenter. Og i fuldstændig modstykke til Amarones tunge og kraftige stil, besidder denne vin en frisk og lethed, der gør det svært at forestille sig, at begge vine er lavet på samme drue.

5 Point(tidigare årgång)

Vinavisen

En let rosé, der smager af forår og sommer. God, frisk druesmag og - helt klassisk - jordbær og hindbær. Oplagt som terrassevin.

Hur smakar Buglioni Rosacipolla Rosato 2022?

Elegant delikat roséfärg... Nosen är underbart frisk och delikat parfymerad med härliga aromer av nyplockade nypon, jordgubbar i grädde, hallon och ljusa körsbär, toppad med mineralsaltad citrus och en touch av våta stenar... Frisk, torr och ultracharmig i munnen! Inslag av örter ger vinet karaktär, medan en fin mineralitet ger upplevelsen i avslutningen. Corvina i en helt annan och lättare version än vi känner från Amarone-viner och med en värld av skillnad. Verkligen välgjord rosé på alla sätt ... Se upp, Provence! Drick nu eller spara 3-4 år från skördeåret.

Smakprofil

Mycket torr

Söt

Buglioni Rosacipolla Rosato 2022 passar bra till...

Hur är Buglioni Rosacipolla Rosato 2022 framställt?

Rosacipolla 2022 är gjord av 100% Corvina från vinstockar som är över 30 år gamla på grusiga jordar i San Pietro In Cariano, en del av Trevenezie IGT-beteckningen. Buglioni skördar druvorna för hand och låter druvskalen ligga i druvmusten i 12 timmar. Detta resulterar i en harmonisk extraktion av färg och smak som bevaras genom sval jäsning och 4 månaders mognad i ståltankar.

Druvor

Corvina

Om Buglioni

image

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet

”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen 

"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni

Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.

I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.

Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.

Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.

Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.

Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2022

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

12 %

Servering

6-10°C

Lagringspotential

3-4 år fra høståret

Förslutning

Champagnekork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

1,2 g/L

Syrainnehåll

5,7 g/L
Liknande produkter