





Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2020 ØKO
Så entusiastiskt skrev James Suckling om L’Imperfetto redan innan supervinet uppgraderades med ekologisk certifiering i de två fantastiska Valpolicella-årgångarna 2019 och 2020. Nu är den ännu bättre...
Wine Scholar Guild hyllar Valipolicella 2020 för “excellent concentration and elegant tannins” och är faktiskt bara ett halvt poäng från att tilldela årgången skalan sällsynta högsta betyg!
Förvänta dig Valpolicella Superiore på mycket hög nivå. Vinet är baserat på samma druvsorter som Amarone och gjort på druvor från samma marker. En del av druvorna torkas till och med enligt samma ’’Appassimento’’-metod!
Danskarna känner och älskar redan familjen Buglioni för 96-poängs-Amarone och världens kanske bästa Ripasso-rött vin, Il Bugiardo... Här briljerar Buglioni med husets kanske mest prisvärda vin!
.........
Rekommenderas till nötkött, lamm, danska rätter med ”surt og sødt” samt till pizza och mustiga pastarätter. Avnjutes vid 16-18°C
Hur smakar Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2020 ØKO?
Nyupphälld i glaset frestar vinet med mörk körsbärsfärg och ung lila kant... Doften påminner om de seriösa Ripasso-vinerna med lyxiga inslag av russin och kakao, som ger utrymme åt de allra renaste fruktnoterna av solmogna plommon, saftiga körsbär, violer och färska björnbär... I munnen imponerar L’Imperfetto med härlig silkeslenhet och en förtrollande blandning av friskhet och bärsötma. Silkeslena tanniner och en eftersmak som rundas av fint med toner av kakao, kryddnejlika och vanilj. Sammanfattningsvis är detta en riktigt läcker Valpolicella från en mycket bra årgång... Buglionis bästa köp? Så smakar den. Drick nu, eller lagra 6-8 år från skördeåret.
Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2020 ØKO passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll