
Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO
Kolla in recensionerna från hemlandet och utomlands för Buglionis underbara Valpolicella... Normalt är sådana höga betyg reserverade för dyrare Amarone-viner, men Buglioni har hittat nyckeln till att lyfta smaken på sin Valpolicella Superiore till en oöverträffad nivå för prisklassen.
Som Wine Enthusiast också noterade ligger det unika i det faktum att Buglioni låter en del av druvorna torka med samma "Appassimento"-metod som i Amarone. Detta ger vinet en mjuk och sammetslen fruktsmak och flera lager i smaken.
Vinet är också baserat på samma druvsorter som en klassisk Amarone och görs på druvor från samma fält... Kort sagt, du kan förvänta dig Valpolicella Superiore på en mycket hög nivå.
Danskarna känner och älskar redan familjen Buglioni för 96-poängare Amarone och kanske världens bästa Ripasso-rött vin, Il Bugiardo... Här briljerar Buglioni med husets kanske bästa värde, med det passande namnet "I'm perfetto".
...
Rekommenderas till nötkött, lamm, danska rätter med "sötsurt", pizza och mustiga pastarätter. Njut vid 16-18°C
Hur smakar Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO?
Nyupphällt i glaset frestar vinet med mörk körsbärsfärg och en ung lila kant... Nosen tar efter de seriösa Ripassovinerna med lyxiga inslag av russin och kakao, som ger plats för de renaste rena fruktnoterna av solmogna plommon, saftiga körsbär, violer och färska björnbär ... I munnen imponerar vinet med en läcker smidighet och en förtrollande blandning av friskhet och bärsötma. Sammetslena tanniner och en avslutning som rundar av fint med inslag av kakao, kryddnejlika och vanilj. Slutsatsen är att vi har en riktigt läcker Valpolicella i en riktigt bra årgång... Perfekt Valpolicella-värde från Buglioni. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Björnbär
Russin
Vanilj
Violett
Buglioni Valpolicella Classico Superiore (I'm) perfetto 2022 ØKO passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll