
Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2019 - ØKO
Vilken ekologisk debut...
Gång på gång har Buglionis mini-Amarone, L'Imperfetto, fått kritikerna att samla ihop de stora poängen. I den vackra nya årgången 2019 är vinet ekologiskt certifierat för första gången - och L'Imperfetto firar sin gröna uppgradering med imponerande 93 poäng.
Detta är Valpolicella Superiore på en mycket hög nivå. Vinet är baserat på samma druvsorter som Amarone och framställs av druvor från samma fält. Vissa av druvorna torkas till och med med samma "Appassimento"-metod!
Danskarna känner och älskar redan familjen Buglioni för deras 96-poängare Amarone och ett av världens bästa Ripasso-viner, Il Bugiardo.
Rekommenderas till nötkött, lamm, danska sötsura rätter, pizza och fylliga pastarätter. Njut vid 16-18°C
Hur smakar Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2019 - ØKO?
Redan vid upphällning, en inbjudande mörk körsbärsröd färg med en ung lila kant... En härlig doft med Ripasso-liknande smaker av viol, mogna plommon, svarta körsbär och björnbär skämmer bort näsan. L'Imperfetto kännetecknas av sin läckra mjukhet och förtrollande bärsötma. Sammetslena tanniner och en avslutning som rundar av fint med inslag av kakao, kryddnejlika och vanilj. I munnen breder en palett av frisk och mogen frukt ut sig. Resultat: Ren smak. Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Buglioni Valpolicella Classico Superiore L’Imperfetto 2019 - ØKO passar bra till...
Om Buglioni

”Buglioni skuffer bare aldrig - de har en bred portefølje med masser af topvine.” – Mad & Monopolet
”Buglioni laver lækker vin. Om det er ‘almindelig’ Valpolicella, Ripasso eller Amarone.” - Flaskehalsen
"Wine is a passion for us. You have to follow nature, and you have to touch everything." – Mariano Buglioni
Det är absolut inte bara inhemska recensenter som har fått smak för Buglionis världsklassviner i Valpolicella.
I Decanters stora Valpolicella-test, där även den berömda Dal Forno är representerad, tog Buglionis flaggskepp Teste Dure mycket talande hem priset för bästa Amarone.
Succéhistorien om Cantina Buglioni börjar 1993, när Alfredo Buglioni tar över en gammal bondgård med 4 ha vinmarker i hjärtat av Valpolicella. Alfredo vet vid den här tidpunkten ingenting om vinframställning, så fram till år 2000 donerades alla druvor till omkringliggande vingårdar.
Med hjälp av experten Celestino Gaspari, som gjort vin åt Giuseppe Quintarelli, lät Alfredo och Mariano Buglioni dock bygga en vinkällare och påbörja produktionen av egna viner. År 2001 anställdes den unge toppenologen Diego Bertoni, som har förblivit Buglionis källarmästare ända fram till idag.
Efter en kommersiellt utmanande start tog familjen ett drastiskt grepp för att sprida kännedom om vinerna: i januari 2005 öppnades dörrarna till Buglionis egen vinbar i Verona, och succén blev enorm. Lokalbefolkningen fick smak för vinerna, och snart följde turisterna efter.
Idag disponerar Buglioni över 50 ekologiskt certifierade hektar i hjärtat av Valpolicella Classico. Alla druvor handskördas, men bara de bästa 40 % hamnar i Buglionis egna viner! Huvudfokus ligger naturligt på Valpolicellas klassiska vintyper som Ripasso, Recioto och Amarone, men sortimentet sträcker sig från krispiga bubblor och eleganta roséviner till supergoda vita viner – inte minst kundfavoriten Il Disperato!
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning