





Casanova di Neri Irrosso 2019
Känner du till det legendariska 100-poängskultvinet Tenuta Nuova?
Från samma berömda enskilda vingård, Centine, gör Casanova di Neri ett hemligt supervärde som heter Irrosso.
Precis som Tenuta Nuova är Irrosso gjort på 100% Sangiovese-druvor, och i källaren mognar rött vinet i hela 15 månader på utsökta ekfat. Så du får i stort sett hela det kultförklarade Brunello-paketet - men till en bråkdel av priset!
Samtidigt ger Irrosso en perfekt försmak av Brunello 2019, som hypas som en enorm och klassisk årgång redan innan den släpps ... Det här är en fruktig och förföriskt silkeslen Sangiovese som redan i sin linda ger de stora Brunellos en match!
Njut av det till saftiga biffar, lamm, mustiga pastarätter, pizza, polenta, grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Casanova di Neri Irrosso 2019?
Vid upphällning är IrRosso 2019 vackert körsbärsröd i glaset... Näsan imponerar med stor fruktcharm som vecklar ut sig i vackert detaljerade aromer av viol, skogsplantering, körsbär, apelsinskal, tranbär och grillade medelhavsörter... På tungan, både fruktig och komplex med en sörplande saftig Sangiovese-karaktär som döljer fina Brunello-hintar av russin, tryffel, lakrits och läder... Mineralisk avslutning som rensar munnen med ett matvänligt litet tanninbett och balanserade kryddor. Wow! Tenuta Nuovas "lillebror" har verkligen vuxit upp under 2019... Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Casanova di Neri Irrosso 2019 passar bra till...
Hur är Casanova di Neri Irrosso 2019 framställt?
Vinet är gjort av 100% Sangiovese som Casanova di Neri skördar för hand i södra Montalcino - på samma Centine-fält som ger frukt till den berömda 100-poängaren Brunello Tenuta Nuova! Irrosso spontanjäses med bästa terroir- och källarjäst innan 15 månaders lagring på ekfat.
Druvor
SangioveseOm Casanova Di Neri

Världsmästare i Sangiovese? Casanova di Neri har skrapat ihop fler hundra poängutmärkelser än vi omedelbart kan hålla reda på. Wine Spectator säger det rakt ut: ”Verdens bedste Brunello-producent”. 1971 planterade Neri-familjen sina första vinstockar, och 1978 lanserade man sin första vin. Idag förfogar huset över 66 hektar vingårdar. Från de kallaste terroirerna, nära egendomen i nordöstra Montalcino, skördas druvor till Cerretalto och White Label, medan det berömda Tenuta Nuova görs av druvor från varmare odlingar söder om Montalcino. Medan ”White Label” hyllar den klassiska Brunello med lång lagring på stora slavonska fat, flirtar både Cerretalto och Tenuta Nuova diskret med det moderna. Båda lagras på 500-liters franska ekfat, varav dock endast 5% är nya. Tre olika uttryck av Sangiovese, tre djupt fascinerande världsklassviner.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener














