
Chateau Surain Astarte 2020
Toppvinet från Château Surain - mjukare och mer Pomerol-läckert än någonsin.
Astarté är ett gudomligt utsökt vin från en enskild vingård som kom ut på de danska hyllorna förra året och som omedelbart blev det mest populära vinet från Chateau Surain.
Vinet görs endast i de allra bästa årgångarna och 2020 har Surain slagit huvudet på spiken - 93 poäng och utnämnt till Exceptional och Best Buy av Tastings.com. Med andra ord får du extremt mycket valuta för pengarna i Frankrikes mest prestigefyllda vinregion.
Silkeslen och plommonliknande med oceaner av röda och mörka bärnyanser omslutna av lyxiga kryddor från 16 eklagring!
Vi har köpt resten av den lilla produktionen så att vi kan ge dig en av de bästa Bordeaux-upplevelserna i prisklassen! Bli upphetsad.
Njut av den som den är - eller till nötkött, lamm, fläsk, confiterad anka, BBQ eller charkuterier. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Chateau Surain Astarte 2020?
Redan djup och mörk som Marianergraven... Nosen är ett fruktigt frontalangrepp med intensiva aromer av viol, mogna blåbär, svarta vinbär, hallon, skogsmarksörter och de mest utsökta björnbär, som lyfts till nya komplexa höjder med engelsk lakrits, cederträ, söt piptobak och mörkrostat kaffe från åren av eklagring... Astarté smeker tungan med den mjukaste och mest Pomerol-liknande Merlot-frukten. Avslutningen kulminerar med en varm och vänligt kryddig avslutning med perfekt balanserad tanninbit. Det bästa Bordeaux-fyndet i prisintervallet! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Chateau Surain Astarte 2020 passar bra till...
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll