
Chateau Surain Astarte 2021
KONKURSPRIS - BRUKAR KOSTA 99,95 PÅ REA!
Så är det sista chansen att få tag på toppvinet från Château Surain – en mjuk, Pomerol‑läcker Merlot till ett vansinnigt avvecklingspris.
Astarté är det mest populära vinet från Château Surain och det var det första vinet att sälja slut när Adrien meddelade att han tvingades stänga sitt slott.
Vinet produceras endast i de allra bästa årgångarna och fick förra året imponerande 94 poäng av Luca Gardini. Astarté imponerade också hos Tastings.com, där den utsågs till Exceptional och Best Buy. Med andra ord får du extremt god valuta för pengarna i Frankrikes mest prestigefyllda vinområde.
Silkeslen och ljuvligt blommande med oceaner av röda och mörka bärtoner som sveps in i lyxiga kryddor från 16 månaders ekfatslagring!
Det här är de absolut sista flaskorna vi får från Château Surain - köp nu och ge dig själv en av de bästa Bordeaux‑upplevelserna i den här prisklassen. Se fram emot det.
Avnjut den ensam – eller till nötkött, lamm, fläsk, ankconfit, BBQ eller charkuterier. Servera vid 16-18°C
Hur smakar Chateau Surain Astarte 2021?
Redan vid upphällningen djup och mörk som Marianergraven... Doften är ett fruktbetonat frontalangrepp med intensiva aromer av violer, fullt mogna blåbär, svarta vinbär, hallon, skogsörter och de läckraste björnbären, som höjs till nya komplexa höjder av engelsk lakrits, cederträ, söt piptobak och mörkrostat kaffe från den mångåriga ekfatslagringen... Astarté smeker tungan med den mjukaste och mest Pomerol-läckra Merlot-frukten. Eftersmaken kulminerar i en varm och vänligt kryddig avslutning med perfekt avvägt tanninbett. Det bästa Bordeaux-köpet i sin prisklass. Nu för sista gången! Drick nu, eller lagra 8–10 år från skörden.
Chateau Surain Astarte 2021 passar bra till...
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll