
Château Surain Popcorn Merlot 2021
Nu har du en sista chans att fylla källaren med oskäligt billig Bordeaux från mannen som på några år gjorde Château Surain till en sensation med skyhöga betyg och vin på menyn hos en 3-stjärnig Michelin-restaurang.
Popcorn får toppbetyg år efter år…. Men nu stänger den populära Château Surain ner på grund av en förödande hagelstorm samt en hård avsättningskris i Bordeaux. För att stödja konkurshotade Adrien Surain har vi köpt allt och säljer till oskäligt låga, konkursliknande priser.
Ta inte miste… Château Surain är inte rädd för att mäta sig med de stora i Pomerol, även om priset är peanuts i jämförelse!
Kritikerna hyllar inte utan anledning Popcorn 2020 som ett exceptionellt fynd till ett pris motsvarande 135 kronor… Förlåt, men det är helt galet hur stor och läcker en Merlot du får för det här priset. Vi förstår väl att Adrien Surains rött viner har köpts in av 3-stjärniga Michelin-restauranger.
Fruktkvaliteten står varken tillbaka för St-Émilion Grand Cru Classé eller Pomerol, och dricksglädjen är om möjligt ännu större – redan vid frigivningen!
Njut av den solo eller till saftiga biffar, lamm, kraftiga tapas, grytor, asiatiska rätter och krämiga ostar. Servera vid 16–18°C
Hur smakar Château Surain Popcorn Merlot 2021?
Djup björnbärsröd med lila kant och nästan svart kärna… I doften fylld av sexig mörk Merlot-frukt! Friska violer, blå plommon, saftiga körsbär och svarta vinbär nästan väller upp ur glaset, medan fina inslag av choklad, kanel, mynta, läder och skogsmark tillför Pomerol-liknande extra djup och komplexitet till doften… Vinet smeker som sammet över tungan, medan smaken skruvar upp charmen med massor av fruktkraft och härlig drickglädje. Lång finish med fina tanniner samt läckra inslag av tryffel, choklad och vanilj… Exceptionellt bra köp! Drick nu, eller lagra 5–8 år från skördeåret.
Château Surain Popcorn Merlot 2021 passar bra till...
Om Chateau Surain
Familjen Surain har gjort vin i Saint-Gervais sedan 1920. Fjärde generationen, den ambitiösa Adrien Surain, stöds i vardagen av sin farbror och bror. Fram till för några år sedan hade Adrien fullt upp med en internationell karriär som IT-projektledare. Hemma i Bordeaux producerade Adriens farbror blygsamma 200 flaskor vin om året. Resten såldes till négociants (bulkvin) och kooperativ (druvor).
Men 2013 var vingården hotad. Intäkterna uteblev, för de vanliga köparna var i djup kris. Farbrorn var redo att sälja, så Adrien flyttade från Argentina till Europa för att ge stöd. 2014 reste Adrien till Hongkong och tjänade bra. Alla pengar investerades i familjens vingård, där nya redskap och större ståltankar gjorde det möjligt att lansera mer och bättre vin under eget namn.
2015 gav nytt hopp om framtiden. Vinkvaliteten var enastående god, och Château Surain lyckades buteljera 30 000 flaskor under egen etikett. Sedan 2017 har den fruktfanatiske Adrien varit tillbaka i Bordeaux, där han arbetar heltid i vinmarken - och har investerat 25 000 euro för att höja druvkvaliteten till en ännu högre nivå...
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll