
Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne 2021
"Jag har lagt all min passion och mitt hjärta som passionerad vinmakare i den här cuvéen" - Anita Kuhnel
Här gäller det att vara snabb... 4 mars 2023 kommer Cœur de Vigneronne 2021 att skriva historia när Domaine Anitas flaggskepp och hjärnbarn blir regionens första vin att få 100 poäng av James Suckling. Någonsin.
Kampen om de perfekta flaskorna är hård och obeveklig. Först rapporterades vinet vara slut i lager av leverantören. Men som den enda danska importören har vi slagit i bordet och säkrat 20 lådor...
Anita Kuhnel är Frankrikes nya vin-Superwoman! Som professionell cyklist trampade hon tidigare. Nu trampar hon druvor och gör skummande läckra röda viner tillsammans med trollkarlen Guy Marion. Som pensionerad chefsvinmakare för Georges Duboeuf och med 52 Beaujolaisskördar bakom sig har Guy en oöverträffad kunskap om Beaujolais otaliga terroirer.
Namnet Cœur de Vigneronne (vinmakarens favoritbarn) syftar både på vinets flaggskeppsstatus och på dess särskilt vårdande mognad på ekfat "à la bourguignonne" (Bourgogne-stil).
120 flaskor perfekt single vineyard-vin från gamla vinstockar på toppterroiren Les Caves i Moulin-à-Vent ... Först till kvarn!
Njut av det till pepparstek, franska charkuterier, ljust kött, confiterad anka, svamprätter och ost. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne 2021?
När vinet hälls upp är det mörkt purpurrött och tätt i glaset... Nosen är unikt komplex med livfulla dofter av hallon, blåbär, svarta körsbär, björnbär, rök, skogsmarksmineralitet och inslag av mokka och lakrits... Imponerande kraft och koncentration också! På tungan är det djärvt som Pomerol och sofistikerat som de största röda bourgognerna. Eftersmaken är kilometerlång och nyanserad, med ett glatt och läckert tanninbett och komplexa inslag av krossad granit, peppar och kakao. Världsklass redan nu, utan tvekan, men kvaliteten kommer att stiga, stiga, stiga under många år framöver... Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Domaine Anita Moulin-à-Vent Cœur de Vigneronne 2021 passar bra till...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel är det franska vinets nya Superwoman! Ingen över, ingen vid sidan om...
Som professionell cyklist trampade hon pedaler. Nu trampar hon druvor, gör otroligt läckra rödviner och har som den första vinodlaren i Beaujolais bestigit den högsta toppen:
- 4 mars 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historia, när Domaine Anitas flaggskepp och hjärtebarn blir den första Beaujolais med 100 poäng från James Suckling. Någonsin.
- 7 mars 2024 tilldelas 100 nya poäng till Coeur de Vigneronne 2022, som blir utsåld världen över innan vi hinner få flaskor.
Franska Anita Kuhnel är född och uppvuxen i Bresse, inte långt från Beaujolais. Det låg dock inte i korten att Anita skulle odla vin. Hennes första stora passion var cykling, som hon utövade professionellt. 1996 gifte hon sig med André Kuhnel, vars familj varit vinodlare i Morgon sedan 1943. Och sedan dess har Anita trampat druvor istället för pedaler.
Anita har kastat sig över vinodlingen med samma passion och ambition som tog henne till det franska VM-laget i cykling. 2015 gick hon solo och grundade sitt eget vinhus, Domaine Anita, som ligger mellan Chénas och Moulin à Vent.
Här förföljer Anita med nästan outtömlig energi sin vision att skapa terroirdrivna rödviner av allra finaste kvalitet. Domaine Anita skördar druvor från 18 hektar, som består av egna och arrenderade vingårdar i prestigefyllda cru som Moulin à Vent, Morgon, Chénas och Fleurie.
Anita disponerar över jordlotter på några av de mest prestigefyllda lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” och ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” och ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon och ”Les Brureaux” i Chénas. Vingårdarna är välsignade med 40 till över 100 år gamla buskvinstockar, vars djupa rötter och höga planteringstäthet ger få och små druvor med ett enormt kvalitetspotential, som ytterligare främjas genom grön skörd. Av de selekterade toppdruvorna skapar Anita sin serie av djupt autentiska och välrecenserade viner från enskilda vingårdslägen.
I vinkällaren har Anita framträdande hjälp av Guy Marion, som som pensionerad chefsenolog och högerhand åt Georges Duboeuf vinifierat mer än 50 årgångar i Beaujolais. Anitas bollplank och mentor bidrar därmed med en enastående kunskap om Beaujolais många terroirer.
Alla viner jäser fruktbevarande vid 20–25 °C för en ren och autentisk återgivning av druvsort och terroir.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll