
Entrecepas Tinto 2018
Entrecepas 2018 är en ny sublim blandning av Grenache, Syrah och Merlot. Allt kryddat och bortskämt i dyrbara 300 liters lätt rostade franska ekfat!
Vi har haft en nära dialog med Susanna och sett till att Entrecepas passar den danska smaken perfekt! Ett spanskt kraftpaket med upp till 15% alkohol - till helt rätt pris!
Njut till saftiga biffar, rosmarinrostad lammfilé, robusta spanska tapas, grytor och mogna ostar. Servera vid 16-18 °C
.......
Hur smakar Entrecepas Tinto 2018?
Mörkt körsbärsrött i glaset. Nosen är solmogen med viol, smultron, kirsch, bakade plommon och svarta vinbär, tillsammans med spännande toner av läder, rosmarin, torkat kött, lagrad balsamico och en antydan till mokka och choklad från fatet. I gommen är det fylligt med kraft och friskhet i charmig balans. Exotiska fatkryddor, fina tanniner och en subtil läderton ger en brokig komplexitet till frukten i den långa avslutningen. Ett härligt rött vin med ett eldigt spanskt temperament. Olé! Drick nu eller spara 6-8 år från skördeåret.
Entrecepas Tinto 2018 passar bra till...
Om Pago Del Vicario
Producenten Pago del Vicario ligger på den centrala spanska högslätten nära staden Ciudad Real, cirka 200 km söder om Madrid. Klimatet är extremt kontinentalt med låg nederbörd, mycket sol och stora temperaturväxlingar mellan dag och natt samt mellan sommar och vinter. Den extrema sommarhettan dämpas fördelaktigt av vingårdarnas läge på 600 meters höjd samt av en mild påverkan från ett närliggande vattenreservoar. Här skördas druvorna nattetid och under de tidiga morgontimmarna, när de bäst bevarar sin naturliga fräschör och aromatiska finess. I vineriet arbetar Pago del Vicario med separat skörd och vinifiering för varje enskild druvsort, och lagringen sker på en blandning av franska, amerikanska och östeuropeiska ekfat. Winemaker sedan 2002 är den skickliga katalanskan Susana López Mendiondo, som är utbildad oenolog vid det polytekniska universitetet i Madrid.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll