
Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence 2021 ØKO
Pinot Noir-utblåsning från Alsace! Alla flaskor måste tas bort.
Vi slår marknadspriset på Gustave Lorentz ekologiska, fatlagrade Pinot Noir, som fick 92 poäng av James Suckling i föregående årgång.
Andra vinhandlare runt om i världen säljer Gustave Lorentz eleganta Pinot Noir för 120-140 DKK per flaska. Kolla in vårt pris och bli shoppinggalen!
Även om Gustave Lorentz och de andra topproducenterna i Alsace är mest kända för sina vita viner, är Pinot Noir verkligen på frammarsch nu för tiden. Bourgogne-druvan frodas i Alsace och det finns nu tre Grand Cru-klassificerade Pinot Noir-terroirs.
Läckert saftigt och rödfruktigt med toner av moreller, hallon och granatäpple samt en touch av vanilj från den 12 månader långa fatlagringen.
Toppkvaliteten trotsar prislogiken och utstrålar den gastronomiska potential som gör att ett stort urval av Gustave Lorentz-viner serveras på flera restauranger med Michelinstjärnor och på premiumflyg med Air France, Emirates, Japan Airlines och Qatar Airways!
Namnet EVIDENCE valdes med omsorg, eftersom Gustave Lorentz har fått synliga "bevis" på effekten av att konvertera till ekologiskt.
Dels i form av friskare vinplantor och druvor. Men också för att den biologiska mångfalden har återvänt till vingårdarna, vilket etiketten vackert illustrerar...
Njut av denna saftiga Pinot Noir till charkuterier, grillad lax och tonfisk, fågel, matiga sallader och krämiga ostar. Servera vid 14-17°C
Hur smakar Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence 2021 ØKO?
Gustave Lorentz Pinot Noir 2021 är elegant körsbärsröd i glaset ... På näsan hälsas du med en kaskad av utsökt röd bärfrukt! Delikata aromer av vildhallon, smultron, viol, rosor och mörka körsbär möter djupa inslag av skogsmark och mineralisk kalksten, med en touch av vanilj från fatet. På tungan, utsökt saftig och körsbärskoncentrerad med en silkeslen konsistens. Lång och något kryddig avslutning med subtil skogsmarksmineralitet och fina fatkryddor. Ekologisk Pinot Noir som visar att Alsace lätt kan konkurrera med Bourgogne. Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Blåbär
Röda körsbär
Tranbär
Vanilj
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Gustave Lorentz Pinot Noir Evidence 2021 ØKO passar bra till...
Om Gustave Lorentz

“You can find our full range of wines in a number of high-end restaurants including the two Michelin star Hotel l’Auberge de l’Ill in Illhaeusern, Alsace and the iconic one Michelin star La Tour d’Argent restaurant in Paris.” – Gustave Lorentz
Det är inte bara sommelierer på Frankrikes främsta Michelin-restauranger som tävlar om att lägga beslag på Gustave Lorentz’ gudomliga Alsace-viner…
Upprepade "Best in the Show"-troféer vid prestigefyllda Decanter World Wine Awards har skapat en sådan enorm törst efter familjeegendomens viner att hälften av flaskorna exporteras till 60 länder världen över. Vinerna serveras dessutom i First Class/Business Class ombord på lyxflygbolag som Fly Emirates, Air France, Japan Airlines och Qatar Airways.
Gustave Lorentz i Bergheim grundades 1836. Genom sju generationer har familjen förfinat konsten att förmedla sina otroliga terroirer i hjärtat av Alsace samtidigt som man bevarat varje druvsorts unika karaktärsdrag.
Sedan 2012 odlas och är alla viner från husets egna 33 hektar ekologiskt certifierade. Hälften är dessutom klassificerade som Grand Cru! Under George Lorentz ledning har mer än 50 miljoner kr investerats i nya, toppmoderna produktionsanläggningar.
Resultatet är druvor och alsaceviner av högsta kaliber. Crémant d’Alsace med smak och omdömen i nivå med exklusiv champagne. Réserve-seriens vita viner i typisk alsacisk stil på Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer samt områdets absoluta kungdruva Riesling. Högst upp hittar vi husets ekologiskt certifierade viner från enskilda vingårdar, ledda av Grand Cru Kanzlerberg och Grand Cru Altenberg de Bergheim, där terroirens prägel och världsklass verkligen får lysa igenom.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll