
Havskräftsoppa från Nordjylland
LÄSÖS RÖDA GULD
Havskräftan kallas också djuphavskräfta. Den fångas i havet runt Läsö samt i Skagerrak och Kattegatt, där den lever vid havsbotten i små hålor på 25–250 meters djup.
Horneks Odde gör havskräftsoppa av denna fantastiska råvara.
LÆSØ SALT
Sjudet havssalt från Læsø Salt används i soppan. Saltet framställs genom indunstning av det salta grundvattnet som finns på Rönnerne.
KOCKENS TIPS
Havskräftsoppan värms varsamt upp och 1/4 liter vispgrädde tillsätts.
Servera soppan tillsammans med gott hembakat bröd till en god lunch, som förrätt eller som huvudrätt.
Soppan kan med fördel kompletteras med havskräftstjärtar och små fina strimlor av morot, fänkål & purjolök.
Smaklig måltid!
Havskräftsoppan är värmepastöriserad och förvaras i rumstemperatur fram till öppning. Efter öppning förvaras soppan i kylskåp.
Ingredienser: HAVSKRÄFTAbuljong ( Vatten, HAVSKRÄFTAskal (60%), FISKben, MUSSLOR, morötter & lök ), vitt vin (SULFITER), lök, SELLERI, purjolök, morötter, potatis, vitlök, tomatpuré, salt, timjan, fänkålsfrö, lagerblad, paprika, curry, cayennepeppar, vitpeppar.
Näringsvärde per 100 g: Energi 282 kJ / 67 kcal. Fett, totalt 0,6 g. Varav mättat fett 0,1 g. Kolhydrat, totalt 9,7 g. Varav sockerarter 2,9 g. Stärkelse 0,5 g. Kostfiber 0,9 g. Protein, totalt 4,9 g. Salt 2,02 g
Produktdata
Produktet kommer från
Innehåll
Förslutning








