
Zeni Corvar 2021
Zenis kraftvin Corvar misstas ofta för en stor Amarone, och den historiskt stora 2021-årgången kommer sannolikt inte att ändra det ...
I verkligheten är Corvar mer av en "Super Amarone", med inspiration från Sassicaia, Ornellaia och andra stora Super Tuscans!
Ett genidrag från Zeni-familjen, som kompletterar Amarone-karaktären hos Corvina-druvan med den franska ryggraden och lyxklassen hos Bordeaux kungliga druva Cabernet Sauvignon.
Resultatet är ett norditalienskt kraftpaket med 16% alkohol, vild muskelkraft och dramatisk mörklila plommonfrukt. Ett måste att prova oavsett om du gillar Amarone, Supertoscans eller de största röda vinerna från Bordeaux.
Druvorna torkas som vid framställning av Amarone, vilket ger gott om fruktrikedom och smakintensitet innan kraftvinet sköts om i dyra barriques - ytterligare en touch av Frankrike...
Ser fram emot Zenis Corvar i extraordinär 2021... En oförglömlig rött vinsupplevelse väntar!
Njut av det solo som ett meditationsvin eller till vilträtter, grillat, julmat och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Zeni Corvar 2021?
Zeni Corvar 2021 är överdådig och dramatisk mörklila i glaset ... Näsan kommer brusande med imponerande aromer av mörka svarta vinbär, svarta körsbär, torkade violer och plommon som spelar perfekt med cederträ, vanilj, åldrad balsamico, kakao och rostade kaffebönor från fatlagringen ... En underbar bomb av kryddig, solmogen kraftfrukt utspelar sig på tungan. Intensitet som Amarone, elegans som Bordeaux! Smaken är vackert nyanserad och dröjer sig kvar långt in i eftersmaken, som tonas ut med de finaste, matvänliga tanninerna. Om du inte har upplevt Zenis "Super-Amarone", skynda dig och prova denna Corvar 2021! Drick nu eller spara 10-15 år från skördeåret.
Smaknoter
Cederträ
Lakrits
Vinbär
Katrinplommon
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Zeni Corvar 2021 passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener