



Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2021 - Halvflaske 37,5 cl.
Här är Amarone-koncentrerad Ripasso med upp till 93 poäng i den senast recenserade årgången…!
Ripasso – ordet förpliktar. Vi förväntar oss kvalitet, sötma och inte minst ett konkurrenskraftigt pris. Under de senaste åren har ordet nästan blivit missbrukat, och det är ofta långt mellan förstklassiga upplevelser.
Zeni Marogne levererar, årgång efter årgång, och är därför mycket eftertraktat. 2021 är dock HELT speciell...
Verkligen ett exceptionellt år för Amarone och Ripasso! Wine Scholar Guild hyllar 2021 som den första perfekta Valpolicella-årgången sedan 2010, medan Wine Enthusiast måste gå ännu längre tillbaka för att hitta en bättre betygsatt årgång...
Det här är toppkvalitet hela vägen från vingård till glas!
Drick nu, eller spara 5–8 år från skördeåret.
Njut av den till det goda klassiska danska köket, saftiga steaks, BBQ, pulled pork, vilträtter, pasta och pizza. Fortsätt gärna med Marogne Ripasso till ostbrickan... Servera vid 16–18°C
Hur smakar Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2021 - Halvflaske 37,5 cl.?
Nyss upphällt visar Marogne 2021 sig fyllig, mörk och läcker körsbärsröd i glaset... I doften är den imponerande intensiv med en mycket förförisk arom av torkade violer, körsbärslikör, mörka plommon, björnbär och russin, som elegant flankeras av örter, engelsk lakrits och cederträ samt en aning vanilj, mokka, kanel och kakao från många månader på fat… I munnen härligt rik och Ripasso-silkeslen med en fin frukttäthet som generöst delar med sig av sina välkryddade röda och mörka bär. Imponerande är också balansen mellan rött vinets saftiga friskhet och dess Amarone-liknande russinsötma. Lång och behaglig finish med kryddig frukt och silkeslena tanniner. Bästa Zeni Marogne någonsin?
Zeni Marogne Valpolicella Ripasso Superiore 2021 - Halvflaske 37,5 cl. passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener