
Zeni Ripasso 2022
Amarone koncentrerad Ripasso från danska favoriten Zeni!
Med en rad fantastiska recensioner överträffar Zeni Ripasso, ett av våra bästsäljande italienska röda viner, sig själv i den stora nya 2022-årgången.
Kvaliteten här är inte slumpmässig. Bakom detta fräscha och fruktkoncentrerade Ripasso står den berömda Zeni-familjen, namngivare av Amarone med upp till 96 poäng från stora kritiker.
Hemligheten bakom denna fantastiska Ripasso är användningen av druvmaterial från Zenis exklusiva Amarone-produktion, vilket ger ett imponerande fruktdjup i smaken.
Fylligt, mjukt och utsökt... Ripasso i denna utsökta, topprecenserade kvalitet är ett av Italiens mest populära och mångsidiga matviner!
Från pasta och pizza till vilträtter, biffar och grytor... Zeni's Ripasso är perfekt!
Njut av denna fantastiska allrounder till biffar, grillat, pizza, pasta, italienska delikatesser, klassiska danska rätter, viltkött och ost. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Zeni Ripasso 2022?
Zeni Ripasso 2022 presenterar sig mörkt körsbärsrött i glaset ... Nosen lovar framåt Ripasso med koncentrerade aromer av saftiga körsbär, svarta plommon, torkade violer, björnbär och russin, som ger plats för spännande djupa nyanser av örter och engelsk lakrits samt utsökt vanilj, kaffe och kakao från fatet ... I munnen, djärv och fruktfylld med den perfekta Ripassoblandningen av munvattnande friskhet och generös russinsötma. Lång och behaglig avslutning med kryddig frukt och silkeslena tanniner. Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Smaknoter
Plommon
Choklad
Russin
Svarta körsbär
Vanilj
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Zeni Ripasso 2022 passar bra till...
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener