
Zeni Ripasso 2023
Amarone-koncentreret Ripasso fra danskerfavoritten Zeni!
Årgang efter årgang er der stribevis af flotte anmeldelser til Zenis lækre Ripasso, og med flere gange 93 point er 2023-udgaven bestemt ingen undtagelse!
Kvaliteten her er ikke tilfældig. Bag denne friske og frugtkoncentrerede Ripasso finder vi den berømte Zeni-familie, der lægger navn til Amarone med op til 96 point fra de store anmeldere.
Hemmeligheden bag denne suveræne Ripasso er netop brugen af druemateriale fra Zenis eksklusive Amarone-fremstilling, der føjer en imponerende frugtdybde til smagen.
Fyldig, blød og lækker… Ripasso i denne lækre, topanmeldte kvalitet er en af Italiens mest populære og alsidige madvine!
Fra pasta og pizza til vildtretter, steaks og simreretter… Zenis Ripasso passer perfekt!
Nyd denne herlige allrounder til steaks, barbeque, pizza, pasta, italienske delikatessevarer, klassisk danske retter, vildtkød og ost. Servér ved 16-18°C.
Hur smakar Zeni Ripasso 2023?
Zeni Ripasso 2023 funkler mørk kirsebærrød i glasset... Næsen lover toplækker Ripasso med koncentreret duft af saftige kirsebær, sorte blommer, tørrede violer, brombær og rosiner, der toppes med dybe nuancer af urter og engelsk lakrids samt lækker vanilje, kaffe og kakao fra fadet… I munden fed og frugtfyldig med den perfekte Ripasso-blanding af læskende friskhed og generøs rosinsødme. Lang og behagelig finish med krydret frugt og silkefine tanniner. Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smaknoter
Plommon
Choklad
Russin
Röda körsbär
Violett
Smakprofil
Mycket torr
Söt
Mycket lätt
Mycket kraftig
Mycket mjuk
Mycket tanninrik
Zeni Ripasso 2023 passar bra till...
Hur är Zeni Ripasso 2023 framställt?
Vinen er fremstillet på 60% Corvina, 30% Rondinella og 10% Molinara. Druerne selekteres manuelt fra topmarker i Valpolicellas berømte Classico-zone. Når vinen er færdiggæret, får vinen ekstra fylde, rosinsmag og kompleksitet fra en ekstra gæring med druekvaset fra Zenis topanmeldte Amarone. Vinen tilføjes luksuriøse krydderier fra 12 mdrs. fadmodning.
Om Cantina Zeni

I de upphöjda kullarna ovanför Bardolino ligger Cantina Zeni med den mest underbara och pittoreska utsikten över Gardasjön. Familjeägt i flera generationer sedan grundandet av Bartalomeo Zeni 1870. Den ödmjuke Bartalomeo var målare av passion och transportör av yrke. Han transporterade vin och andra varor längs kusten vid Gardasjön. Ett företag som hans son tog över, medan nästa generation förälskade sig i jordbruk och vinproduktion.
Spola fram till 1950‑talet då Gaetano Zeni, bättre känd som Nino, tog över vingården och såg potentialen på den kraftigt växande internationella marknaden. Han valde att bygga en ny vinanläggning i kullarna, som fortfarande står kvar än i dag. Nino var pionjär inom sitt område och hade filosofin att vin ska göras i fälten, inte i källaren — en filosofi som fortfarande gäller i dag. Han började specificera vinstockarnas ålder i odlingarna, jäsa druvsorterna separat för att förstärka terroirkänslan, och han arbetade ständigt med att utveckla och förbättra kvaliteten på husets viner.
I dag drivs vineriet av Gaetanos tre barn Fausto, Elena och Federica Zeni. Fausto, som lever enligt sin fars filosofier, är enologen som ständigt är ute i vingårdarna och som säkerställer att vinet håller sin höga nivå år efter år. Elena och Federica ansvarar för den mer kommersiella delen av företaget, där de ser till att vinerna distribueras till alla glada vinälskare världen över. Och när vinälskande entusiaster väljer att resa till Bardolino står familjen alltid redo att ta emot dem och erbjuda rundturer, provningar eller en guidad visning i deras alldeles egna vinmuseum.
Cantina Zeni är högt ansedd världen över för sina viner, som produceras i Bardolino, Custoza, Lugana, Valpolicella och Soave, och deras många utmärkelser talar för sig själva.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Lagring
Förslutning
Förpackning
Allergener























